Ексклюзиви
субота, 12 грудня 2020 21:51

РФ не пустить миротворців ОБСЄ на Донбас – Клімкін

РФ не пустить миротворців ОБСЄ на Донбас – Клімкін

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія не пустить важкоозброєних миротворців ОБСЄ на Донбас, адже це суперечить її інтересам.

Таку думку він висловив в етері програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко" на Еспресо.TV.

"Був план, як встановити за допомогою місії ОБСЄ контроль над кордоном, оскільки в Мінську нічого не написано про те, як будується міжнародний контроль над кордоном. І з самого початку ми розуміли, що він має бути встановлений. Більше того, оскільки мандат всієї місії – вся територія України СММ має контролювати кордон. Був план про спеціальні бази які встановлюються вздовж кордону про спеціальні патрулі про повне технічне оснащення і насправді такий план в разі реалізації", – зауважив ексголова МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН зірвали спробу легалізувати ЛДНР

Клімкін наголосив, що РФ на сьогодні важкоозброєних миротворців, звичайно, на Донбас не пустить.

"По-перше, це суперечить її інтересам, а друге, і це дуже важливо, насправді, зараз Донбас – це питання для Росії і внутрішньополітичне. Якщо Путін піде на якісь там компроміс з націоналістами в Росії, а їх там багато, то буде бачитися, що оцей Путін – слабкий президент. В нього імідж сильного президента, він на це не піде" – зазначив ексміністр.

3 грудня Росія заблокувала проєкт моніторингу місією ОБСЄ районів, прилеглих до непідконтрольної ділянки українсько-російського кордону. Документ запропонувала Україна та 33 країни-учасниці ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «РФ не пустить миротворців ОБСЄ на Донбас – Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути