Ексклюзиви
четвер, 22 червня 2017 18:29

Донбас врятують нові дороги - волонтер Хоттабич

Донбас врятують нові дороги - волонтер Хоттабич
Ілля Лисенко, Gazeta.ua

Будівництво нових доріг на Донбасі забезпечить місцевих роботою і дасть приклад того, що Україна розвивається.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав волонер Ілля Лисенко з позивним "Хоттабич".

"Не секрет, що на Донбасі жахливі дороги. Отже треба будувати нові дороги. Це робили американці під час Великої депресії. Це робили німці в 1930-роках, коли треба було підняти національних дух і влаштувати безробітних. Проста робота, яка, по-перше, приносить усім заробіток. По-друге, люди швидко бачать результати роботи. Все це покращує комунікації, скупчення будівельників спонукатиме підприємців відкривати крамниці, будувати для них житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці активованим вугіллям цідили дощову воду й сечу, аби втамувати спрагу

Можна заохотити певну кількість переселенців повернутися на Донбас і взяти участь у будівництві. Так, їм треба платити хороші зарплати - 15 тисяч гривень. Держава не збідніє, якщо дасть їм такий заробіток. За мірками Донбасу вони відчували б себе багатими людьми. Жили б у нових будинках, які можуть самі ж і будувати. Коли ти розумієш, що пропрацював три роки, і будинок тепер твій, - це і є майбутнє, яке дає впевненість. Він знатиме, що працює на зміцнення держави. Дороги оживили б рух на Донбасі. Це також стратегічно важливо для військових. Передислокація військ по теперішніх дорогах немислима. Вона просто руйнує і без того стару техніку. Якщо це втілити, то багато людей на тій стороні просто роти роззявлять. Всі ці люди хоча б раз на місяць приїздять на нашу територію за пенсіями, купують телефонні карточки. Треба, щоб вони захотіли повернутися в Україну", - сказав він.

У 2014 році Ілля Лисенко з першим батальйоном Нацгвардії, сформованим з активістів Майдану, вирушив на Донбас. Створив "Екстрену Медичну Службу Хоттабича", яка за час війни більше 8 тисяч разів виїжджала рятувати поранених. У жовтні 2015 року отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Донбас врятують нові дороги - волонтер Хоттабич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути