понеділок, 08 липня 2019 10:41

"Добили на місці бою" - захоплений СБУ Цемах причетний до вбивства воїнів 30-ї бригади
4

Іван Ломачук, 23 роки
Фото: Fb/Юрий Бутусов
Сергій Пивоварчук, 29 років
Володимир Степанюк, 40 років
Юрій Чечет, 42 роки

Захоплений агентами СБУ і вивезений на суд до Києва підполковник окупаційних військ на Донбасі Володимир Цемах повинен відповідати не тільки за участь в операції ЗС РФ зі знищення "Боїнга", а й за вбивство українських воїнів 30-ї механізованої бригади.

Вважає журналіст Юрій Бутусов, про це він написав у Facebook.

У відео-інтерв'ю, знятому в 2015-му році, Цемах розповів, як його підрозділ брав участь в бою на 43 блок-посту під Сніжним 6 серпня 2014-го року. В той день загін найманців під командуванням Цемаха відкрив вогонь по колоні 30-ї бригади з 23-мм установки ЗУ-23.

"На місці бою залишилося, на жаль, четверо наших бійців - ще живі, їх під обстрілом не забрали. Сержант Володимир Степанюк о 10.30 зателефонував своєму другові Олександру Яскуле. Сказав, що він поранений, а поруч на дорозі лежить поранений Юрій Чечет, і він збирається йому допомогти. Але в 13.46 з телефону Володимира пролунав дзвінок його мамі Надії Василівні і незнайомий грубий голос сказав: "Ваш син загинув. Не лізьте до нас. Це ДНР".

Поранених Степанюка та Чечета бойовики Цемаха не врятували, а добили на місці бою. Тіла чотирьох українських героїв знайшли і вивезли волонтери місії "Евакуація-200", останки були спотворені", - розповів Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переховувався під різними позивними: морпіхи ЗСУ ліквідували "Скіфа"

6 серпня 2014 го під вогнем банди Цемаха загинули:

Юрій Чечет - 42 роки, з села Гульськ Житомирської області, у нього сім'я - залишилася дружина Ніна, двоє синів - Ярослав і Олександр.

Сергій Пивоварчук - 29 років, із села Тернівка Житомирської області.

Іван Ломачук - 23 роки, з села Піски Житомирської області.

Володимир Степанюк - 40 років, із села Токарів Житомирської області.

У Донецькій області бойовий снаряд потрапив у храм Української православної церкви, після чого вона загорілася. Інцидент стався в ніч на суботу, 6 липня. Снаряд потрапив у дах Свято-Спирідонівська храму села Комінтернове Волноваського району на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «"Добили на місці бою" - захоплений СБУ Цемах причетний до вбивства воїнів 30-ї бригади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути