Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2019 09:27

До Одеси на навчання НАТО зайшов американський есмінець Carney

До Одеси на навчання НАТО зайшов американський есмінець Carney
USS Carney в Україні вже вдруге. Фото: facebook.com/CARNEYWARRIORS

В Одесі тривають міжнародні військові навчання НАТО Sea Breeze-2019. У них беруть участь 3 тис. військових, 33 кораблі та 26 літаків із 19 країн. Навчання проводять на морі, у повітрі та на суші.

У морських тренуваннях бере участь американський есмінець USS Carney — він входить до Шостого флоту ВМС США, який дислокується в Середземному морі.

Есмінцю 25 років. Він брав участь в операціях у Перській затоці, біля берегів Лівії та патрулював Середземне море. Зараз дислокується в іспанському порту Рота — там розташована американська військова база.

У Чорному морі есмінець уже вдруге.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до родин полонених моряків

За словами командувачки Шостим флотом ВМС США віце-адмірала Лізи Франкетті, українські та американські моряки працюють разом, щоб зміцнити суверенітет країни.

"США підтримують Україну, її суверенітет, виступають проти анексії Криму Росією та проти агресії Росії в Україні. Навчання — це свідчення нашого довгого партнерства", - сказала військова.

До акваторії Чорного моря увійшов французький корабель радіоелектронної розвідки Dupuy de Lôme з номером A759. Створений для перехоплювання та розвідки в районі перебування.

Зараз ви читаєте новину «До Одеси на навчання НАТО зайшов американський есмінець Carney». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути