неділя, 07 липня 2019 11:31

Зеленський звернувся до родин полонених моряків

Зеленський звернувся до родин полонених моряків
Зеленський підкреслив, що він і його команда роблять все для якнайшвидшого звільнення утримуваних в полоні. Фото: ЄП

7 липня Одесі президент України Володимир Зеленський під час участі в заходах з нагоди дня ВМС України і початку українсько-американських командно-штабних навчань "Сі Бриз-2019" звернувся до сімей українських моряків, полонених ФСБ РФ у Керченській протоці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Зеленський підкреслив, що він і його команда роблять все для якнайшвидшого звільнення утримуваних в полоні в Росії українських військових моряків.

"Сьогодні тут присутні сім'ї наших полонених моряків, і я вклоняюся вам за вашу мужність і витримку. Не буду багато говорити. Повірте, ми працюємо і вдень, і вночі, щоб повернути наших моряків додому. І я особисто роблю все, щоб слова про повернення нарешті перетворилися на міцні обійми з вашими хлопцями", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські моряки виконали головну функцію для Москви, тепер тільки заважають

25 листопада 2018 року співробітники ФСБ Росії обстріляли і захопили в Чорному морі українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку.

Російські силовики незаконно затримали 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону Росії, "судили" в окупованому Криму і перевезли в Москву.

Україна вимагає від Росії звільнення захоплених моряків і вважає їх військовополоненими. В управлінні верховного комісара ООН з прав людини заявили, що українські моряки як військовополонені повинні перебувати під захистом Женевської конвенції.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до родин полонених моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути