Ексклюзиви
субота, 25 березня 2023 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Вугледар: ЗСУ вісім разів знищували "елітну" бригаду морпіхів РФ

Бої за Вугледар: ЗСУ вісім разів знищували "елітну" бригаду морпіхів РФ
З початку повномасштабного вторгнення елітну бригаду морської піхоти РФ знищували та відновлювали вісім разів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти не полишають спроб захопити місто Вугледар на Донеччині попри значні втрати у живій силі та техніці.

Зокрема серед "елітних" підрозділів російської армії, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Нинішня російська тактика, яка включає початковий лобовий штурм із наступними атаками на укріплені українські фланги, призводить до величезних втрат. Вона не дає успіху через складний рельєф місцевості, відсутність бойової могутності росіян і нездатність напасти зненацька", – зазначають аналітики.

155-ту бригаду морської піхоти РФ, яку вважали елітною, з початку вторгнення було знищено та відновлено вісім разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі повідомили про конфлікт у вищому військовому керівництві РФ

Ця ворожа бригада морпіхів зазнала катастрофічних втрат у живій силі та техніці під час постійних невдалих атак на Вугледар у листопаді 2022 року та лютому 2023 року.

Російське військове керівництво значною мірою покладається на резервні частини 98-ї повітряно-десантної дивізії, щоб компенсувати ці втрати. У район Вугледара перекидають деякі частини 8-ї повітряно-десантної дивізії, що розташована в районі Кремінної Луганської області.

"Це свідчить про рівень відчаю з боку російського командування", – гадають експерти.

Саме підрозділи морської піхоти двічі громили ЗСУ на сході України – 155-а бригада морської піхоти зазнавала розгромних поразок у листопаді минулого року під Павлівкою та на початку лютого під Вугледаром. В обох випадках вони зазнали величезних втрат через провал управління.

Через катастрофічні втрати російських загарбників біля Вугледара Донецької області диктатор Володимир Путін вирішив публічно підтримувати своє міністерство оборони.

Зокрема, в ефірі пропагандистського телеканалу Путін навмисно похвалив Тихоокеанський та Північний флот на тлі величезних втрат механізованих частин 155-ї бригади морської піхоти під час штурму Вугледара.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Вугледар: ЗСУ вісім разів знищували "елітну" бригаду морпіхів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути