середа, 01 червня 2022 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої у Сіверськодонецьку: окупанти закріплюються в центрі міста
9

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Минулої доби, 31 травня, російські окупанти проводили штурмові дії у північних, південних та східних районах Сіверськодонецька на Луганщині.

Ворог увійшов в центр міста і закріплюється там, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

Окрім того, загарбники намагаються витіснити ЗСУ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Для цього застосували штурмову та армійську авіацію у районах Комишувахи і Ниркового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: окупанти намагаються виснажити й завдати втрат ЗСУ

Росіяни продовжують руйнувати інфраструктуру і об'єкти промисловості. Учора відкрили вогонь по заводу "Пролетарій" та об'єднанню "Азот", нагадав Гайдай.

"О 18:55 вони з літака атакували "Азот", внаслідок чого стався викид отруйних речовин. Вдень ворог здійснив артилерійський обстріл заводу "Пролетарій" у Лисичанську. Зафіксовані пошкодження декількох приміщень", - додав він.

Продовжується знищення окупантами й житлового фонду Луганщини:

"У Гірському зруйновані щонайменше шість будинків і місцева школа мистецтв, у Врубівці – шість будинків, у Новоіванівці – п'ять, у Сіверськодонецьку – чотири, у Лисичанську – три, у Миколаївці – два".

Голова військово-цивільної адміністрації Сіверськодонецька Олександр Стрюк заявив, що зараз лінія фронту розділила місто фактично навпіл.

Водночас українські захисники продовжують його обороняти. Також у Сіверськодонецьку майже відсутній зв'язок.

Зараз ви читаєте новину «Бої у Сіверськодонецьку: окупанти закріплюються в центрі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути