середа, 01 червня 2022 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: окупанти намагаються виснажити й завдати втрат ЗСУ

Битва за Донбас: окупанти намагаються виснажити й завдати втрат ЗСУ
Триває 98 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донецькому напрямку російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій. Ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення.

Гатить із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Мета - завдати втрат та виснажити особовий склад українських військ, повідомив Генштаб Збройних сил України 1 червня.

"Противник провів ремонт залізничного мостового переходу в районі населеного пункту Куп'янськ для відновлення логістичного постачання залізничною гілкою Куп'янськ – Лиман", - ідеться в повідомленні.

Ситуація на східному фронті на 6:00, за даними Генштабу:

Сіверськодонецький напрямок

Агресор вів штурмові дії у північних, південних та східних районах міста. Окремими підрозділами досяг успіху, закріплюється у центрі міста.

Лиманський напрямок

Ворог посилив підрозділи та перегрупував їх. За підтримки вертольотів Ка-52, веде наступ у напрямку Лиман – Старий Караван, бойові дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові повідомили про ситуацію на півдні України

Бахмутський напрямок

Противник намагається витіснити ЗСУ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосував штурмову та армійську авіацію у районах населених пунктів Комишуваха, Берестове і Ниркове.

Слов'янський напрямок

Противник здійснив перегрупування військ. Внаслідок втрат, у районі Довгенького відвів окремі підрозділи на відновлення до міста Ізюм. З метою посилення охорони та оборони логістичних маршрутів, посилив угруповання у населеному пункті Куп'янськ шляхом переміщення батальйонної тактичної групи. Вів розвідку позицій наших військ за допомоги безпілотника" Орлан-10" у районах населених пунктів Ізюм, Первомайськи та Велика Комишуваха.

31 травня українські захисники на Донбасі відбили дев'ять атак ворога. На чотирьох локаціях ще тривають бої. Загарбники понесли втрати у живій силі і техніці. Воїни знищили два ворожих танка, 13 артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин, шість ворожих автомобілів.

Також вогнем української артилерії знищено склад з боєприпасами російських військ. Втрати ворога складают 22 одиниці особового складу та один БТР.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: окупанти намагаються виснажити й завдати втрат ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути