середа, 01 червня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові повідомили про ситуацію на півдні України

Військові повідомили про ситуацію на півдні України
На Запорізькому напрямку російські окупанти проводили інженерні роботи з удосконалення фортифікацій другої лінії оборони. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та створенні додаткових рубежів оборони.

У районах населених пунктів Миколаївка, Новопавлівське і Широке противник здійснив масовані обстріли з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 1 червня.

"В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та блокаду судноплавства", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Ізюмом холодноярівці збили ворожий "Алігатор": показали епічне відео

Штормом зірвало з якоря дві ворожі морські міни. Одну віднесло хвилями до берега Одещини, де її знешкодили фахівці підривної команди Військово-Морських сил, іншу українські воїни підірвали просто в морі.

"У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу "Калібр", - звітує Генштаб.

На Запорізькому напрямку російські окупанти проводили інженерні роботи з удосконалення фортифікацій другої лінії оборони. Ворог передислокувався у район населеного пункту Василівка до танкового батальйону Т-62 та до мотострілецького батальйону.

Концентрація окупантів на захопленні Сіверськодонецька та загалом Донбасу створює вразливі місця для Росії у важливій Херсонській області, де триває контрнаступ українських сил. Херсонщина є критично важливою територією, бо це єдина область України, де російські сили утримують позиції на західному березі Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Військові повідомили про ситуацію на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути