Ексклюзиви
середа, 01 червня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розповіли про стратегічні помилки Путіна на Херсонщині

Американські аналітики розповіли про стратегічні помилки Путіна на Херсонщині
Україна все ще має хороші шанси зупинити, а потім звести нанівець здобутки Росії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Концентрація окупантів на захопленні Сіверськодонецька та загалом Донбасу створює вразливі місця для Росії у важливій Херсонській області, де триває контрнаступ українських сил.

Херсонщина є критично важливою територією, бо це єдина область України, де російські сили утримують позиції на західному березі Дніпра, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Якщо Російська Федерація зможе зберегти сильний плацдарм у Херсонській області, коли бойові дії припиняться, вона матиме дуже сильну позицію, із якої можна буде розпочати вторгнення в майбутньому. Водночас коли Україна звільнить Херсонщину, вона буде набагато сильнішою, щоб захистити себе від майбутнього нападу РФ", - ідеться у повідомленні.

Росія стратегічно мала б виділити достатню бойову міць для утримання південної області, але президент РФ Володимир Путін натомість вирішив зосередити всі ресурси у спробі захопити Донбас для здебільшого символічної вигоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати серед офіцерів і погане командування знижують можливості російської армії - американські аналітики

"Успішні українські контрнаступи в Херсонській області свідчать про те, що українське командування усвідомлює ці реалії і використовує вразливі місця, створені рішеннями Путіна. Керівництву України довелося зробити неймовірно важкий вибір у цій війні, і загалом воно зробило його правильно. Рішення не виділяти більше ресурсів на порятунок Сіверськодонецька, як і рішення відходити були стратегічно обґрунтованими, хоч і болючими", - зазначають американські аналітики.

Відтак, Україна все ще має хороші шанси зупинити, а потім звести нанівець здобутки Росії.

"Україна має заощаджувати свої більш обмежені ресурси та зосередитися на поверненні критично важливої ​​території, а не на захисті території, контроль над якою не визначатиме результату війни. Грамотна українська розстановка пріоритетів у контрнаступальних та оборонних операціях майже відкинула росіян за межі Харкова та зупинила наступ окупантів у районі Ізюма. Ці досягнення є важливішими", - додають у ISW.

Українські воїни ведуть контрнаступальні дії на Харківщині та Херсонщині. Там вони просунулися на декілька кілометрів до державного кордону.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розповіли про стратегічні помилки Путіна на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути