середа, 08 лютого 2023 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на Донбасі: Генштаб повідомив останні новини з найзапекліших напрямків

Бої на Донбасі: Генштаб повідомив останні новини з найзапекліших напрямків
Українські військові продовжують битися за Донбас. Фото: t.me/s/V_Zelenskiy_official

Противник намагається взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області.

Для цього зосереджує основні зусилля на ведені наступальних дій на п'яти напрямках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 8 лютого.

За даними командування, ворог намагається наступати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар'їнка і Вугледар.

"Зазнає значних втрат. Особливо у живій силі", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко про Бахмут: використовувати захисників, як "гарматне м'ясо", ніхто не буде

На кордоні з Білоруссю ситуація залишається сталою, кажуть в Генштабі.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено", – йдеться у зведенні.

Тим часом ворог продовжує терор щодо мирних громадян на захопленій частині Херсонщини.

"В населеному пункті Каїри Каховського району російські окупаційні війська примусово відбирають у місцевого населення цивільні автомобілі", – повідомило командування.

Другий масштабний наступ російських військ може розпочатися в Донецькій та Луганській областях. А також, ймовірно, на Запоріжжі. А на Херсонщині та в Криму війська РФ вестиму оборону, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Росіяни накопичують "певні" сили на Луганщині. Вони туди підтягують резерви та "кажуть, що хочуть наступати саме звідти", повідомив пресофіцер 68-ї окремої єгерської бригади Євген Назаренко.

Росія піде у наступ у найближчі 10 днів, за даними ЗМІ. Ймовірним місцем наступу називають західну частину Луганської області в районі Кремінної та Лиману. Також окупанти збільшують сили на півдні Донецької області

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей. Є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни, повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Донбасі: Генштаб повідомив останні новини з найзапекліших напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути