неділя, 05 лютого 2023 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза великого наступу: у ЗСУ розповіли, куди росіяни стягують сили

Загроза великого наступу: у ЗСУ розповіли, куди росіяни стягують сили
Повномасштабна війна Росії проти України триває майже рік. Нині ворог готується до "реваншу". Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія поступово стягує сили на окремі ділянки фронту на сході України.

Однак українські військові не спостерігають зараз підготовки окупантів до широкомасштабного наступу на Донбасі. Про це розповів пресофіцер 68-ї окремої єгерської бригади Євген Назаренко в коментарі "24 каналу".

За словами Назаренка, росіяни накопичують "певні" сили на Луганщині.

"Вони туди підтягують резерви та кажуть, що хочуть наступати саме звідти", – повідомив він.

Додав, що українські десантно-штурмові війська тиснуть на росіян у районі Кремінної та Сватового Луганської області. Назаренко припустив, що окупанти хочуть контратакувати на цьому напрямку.

Єгерська бригада перебуває неподалік Вугледара на Донеччині. За словами пресофіцера, Збройні сили України нині не спостерігають формування величезного "кулака" росіян для наступу там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки військ Росія зібрала на Донбасі ‒ у Раді розповіли

"Але, звісно, "двіжуха" буде – це всім зрозуміло. Коли погода дозволить воювати повноцінно, то і з нашого, і з їхнього боку якісь дії будуть", – наголосив Назаренко.

Він додав, що "інакше і бути не може", адже обом сторонам "потрібно щось робити".

Назаренко зауважив, що аби розпочати свої наступальні дії, росіяни чекають відповідної погоди.

"Щоб можна було їздити, потрібен або мороз, або щоб було сухо. З перехоплень російської морської піхоти відомо, що у них з техніки в основному БТРи. А зараз у нас (неподалік Вугледара. – Gazeta.ua ) така мряка, все застрягає. Наступати немає жодної можливості", – пояснив Назаренко.

Пресофіцер вважає, що Росія хоче почати свій наступ якомога раніше Сил оборони України.

"Вони хочуть випередити наш контрнаступ. Росіяни прекрасно розуміють, що до нас йде західна техніка у великій кількості. Також вони чудово розуміють, куди саме ми будемо наступати. Можливо, росіяни хочуть випередити ці події й зірвати плани нашого військового керівництва", – припустив Назаренко.

Міністр оборони Олексій Резніков очікує нового наступу Росії на сході чи на півдні під річницю повномасштабної війни – 24 лютого. Таке ймовірне рішення Кремля пов'язує прив'язаністю ворога до символічних дат.

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей. Є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни, повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.

1 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що на фронті фіксується певне збільшення наступальних дій окупантів. А на сході України ситуація стає ще жорсткішою.

Зараз ви читаєте новину «Загроза великого наступу: у ЗСУ розповіли, куди росіяни стягують сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути