понеділок, 06 лютого 2023 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може почати новий наступ з трьох напрямків ‒ ГУР

Росія може почати новий наступ з трьох напрямків ‒ ГУР
Представник ГУР Вадим Скібіцький розповів, звідки Росія планує почати новий наступ на Україну. Фото: gur.gov.ua

Масштабний наступ російських військ може розпочатися в Донецькій та Луганській областях. А також, ймовірно, на Запоріжжі.

А на Херсонщині та в Криму війська РФ вестимуть оборону. Про це йдеться у статті представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по базі "мобіків" у Макіївці є частиною контрнаступу ЗСУ – ГУР

У ГУР також вважають, що Росія планує мобілізувати до армії від 300 до 500 тисяч людей для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року.

"Це ще одна очевидна ознака того, що путінський Кремль не має наміру припиняти війну", ‒ пише Скібіцький.

За його словами, нова хвиля мобілізації в Росії триватиме до двох місяців. Але реалізація цих планів РФ прямо залежить як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості та темпів західної військової допомоги Україні.

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони України посилювали свої можливості ще з весни 2021 року. Саме відтоді ГУР ретельно відслідковувало ситуацію щодо підготовки Росії до масштабного вторгнення. Про це йдеться у статті представника ГУР Вадима Скібіцького для видання громадської дослідницької організації "Українські технології та стратегії".

Інтенсивність боїв на сході України є спробою реалізації задачі російського президента щодо захоплення східних областей України. Задача від російського диктатора Володимира Путіназахопити Донбас до березня, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Росія може почати новий наступ з трьох напрямків ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути