понеділок, 06 лютого 2023 11:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Як українська розвідка слідкувала за росіянами перед вторгненням ‒ Скібіцький розповів

Як українська розвідка слідкувала за росіянами перед вторгненням ‒ Скібіцький розповів
Представник ГУР Вадим Скібіцький розповів про нові можливості української розвідки. Фото: suspilne.media

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони України посилювали свої можливості ще з весни 2021 року.

Саме відтоді ГУР ретельно відслідковувало ситуацію щодо підготовки Росією до масштабного вторгнення. Про це йдеться у статті представника ГУР Вадима Скібіцького для видання громадської дослідницької організації "Українські технології та стратегії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов стане главою Міноборони. Резніков очолить інше міністерство: нардеп

"Ми почали активно розширювати можливості кіберрозвідки, стали застосовувати нові засоби радіоелектронної розвідки. Значну увагу приділили створенню і використанню безпілотних літальних апаратів. Аналітичні підрозділи почали застосовувати нові методи аналізу та прогнозування розвитку безпекового середовища", ‒ зазначив Скібіцький.

За його словами, співробітники ГУР МО України здобули достатньо інформації для важливих прогнозів. А зроблений аналіз дозволив усвідомити усю панораму дій противника. У тому числі отримати інформацію щодо місць розміщення усіх батальйонних тактичних груп. А також вчасно відслідковувати переміщення угруповань російських військ, що були створенні навколо українського кордону.

Уряд ухвалив рішення щодо запровадження системи Delta в Силах оборони. Відповідну постанову, за поданням міністра оборони України Олексія Резнікова, було прийнято у суботу, 4 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України.

Інтенсивність боїв на сході України є спробою реалізації задачі російського президента щодо захоплення східних областей України. Задача від російського диктатора Володимира Путіназахопити Донбас до березня, заявив у п'ятницю представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Як українська розвідка слідкувала за росіянами перед вторгненням ‒ Скібіцький розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути