Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2023 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по базі "мобіків" у Макіївці є частиною контрнаступу ЗСУ – ГУР

Удар по базі "мобіків" у Макіївці є частиною контрнаступу ЗСУ – ГУР
Російські мобілізовані у будівлі ПТУ в Макіївці, ймовірно, за кілька секунд до удару ЗСУ. Фото: t.me/OSINTGeorgia

Удар по гуртожитку з мобілізованими росіянами в окупованій Макіївці на Донеччині є складовою контрнаступу української армії.

"Бавовна" там сталася в ніч на 1 січня. Такі події є частиною контрнаступу наших Сил оборони. Про це повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький.

"Резонансна велика втрата особового складу мобілізованих є не тільки свідченням безпорадності військового командування РФ, але й психологічним тиском на російське суспільство. На росіян, які коливаються щодо участі у цій абсурдній війні проти сусідньої держави", – зазначив представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випивка та ананаси: фото "останніх секунд" життя мобілізованих в Макіївці потрапило в мережу

Він нагадав, що Росія навіть засекретили інформацію про загибель мобілізованих у Макіївці. Адже "усвідомила рівень проблеми від завданого Україною удару".

Скібіцький додав, що нова хвиля мобілізації в Росії триватиме до двох місяців.

"Але реалізація планів Росії знаходиться у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості і темпів західної військової підтримки українських захисників", – пояснив він.

У новорічну ніч завдяки точному удару Збройних сил України у Макіївці вдалося ліквідувати майже 400 мобілізованих росіян. Ще до 300 загарбників отримали поранення різної тяжкості, повідомили у ЗСУ.

Зазначалося, що російські солдати дислокувалися в будівлі місцевого професійно-технічного училища №19, куди і поцілили наші захисники.

Спочатку Росія офіційно підтвердила загибель лише 63 військових. Згодом міноборони країни заявило, що кількість загиблих у Макіївці зросла до 89.

У розвідці Великої Британії пояснили, чому цей удар завдав росіянам таких значних втрат. На думку експертів, причина у непрофесійності військових РФ.

Інцидент у Макіївці – це найбільша одноразова втрата російських військ, яку визнало міноборони Росії за весь час великої війни. Відомство повідомляє, що удару нібито завдали шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Удар по базі "мобіків" у Макіївці є частиною контрнаступу ЗСУ – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути