понеділок, 02 січня 2023 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Сотні "200-х": казарми росіян в Макіївці показали після масштабного удару

Сотні "200-х": казарми росіян в Макіївці показали після масштабного удару
Все, що залишилося від будівлі училища, де в Макіївці розселили сотні російських мобілізованих. Фото: Readovka/ Telegram

Кількість знищених окупантів в результаті "бавовни" в окупованій Макіївці на Донеччині може сягнути 400 осіб.

Кількість поранених також йде на сотні. Про це повідомили в Telegram "Стратегічні комунікації Збройних сил України" 2 січня. Там підтвердили, що удар по казармі, де перебували загарбники, завдали у новорічну ніч.

"Привіт і вітання ваті і "чмобікам", яких навезли до окупованої Макіївки і напхали в будівлю ПТУ-19. В результаті "необережного поводження з нагрівальними приладами", нехтуванням заходам безпеки, курінням у невстановленому місці, Санта упакував в мішки близько 400 трупів. Ще близько 300 отримали поранення різного ступеню важкості",– йдеться у повідомленні СтратКом ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У перший день нового року ЗСУ "задвохсотили" сотні окупантів: де найбільше втрачає ворог

Судячи з оприлюднених кадрів з місця удару, від будівлі залишилася лише частина каркаса.

Російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) підтверджує масове знищення російських військових в окупованій Макіївці і каже, що подібне може повториться.

"Знищено також практично всю військову техніку, що стояла впритул до будівлі без найменшої ознаки маскування. Щодо кількості жертв - досі остаточних цифр немає, оскільки безліч людей вважаються зниклими безвісти (залишилися під завалами). У будь-якому разі – рахунок загиблих і поранених іде на багато сотень. Приблизні цифри "200-х" є, але я їх не стану озвучувати", – додав він в Telegram.

Бойовик нарікає, що російські генерали "непіддатливі для навчання в принципі", Хоча самі - після літніх "погромів штабів" - вважають за краще триматися подалі від розташування підпорядкованих їм військ - поза радіусом ураження ракет противника.

Видання "Дзеркало тижня" звертає увагу на повідомлення у російських пабліках, згідно з якими кількість загиблих може сягати 600 осіб. Видання також уточнює, що, за попередніми даними, значна частина загиблих мобілізованих була з Саратовської області РФ.

1 січня стало відомо, що в новорічну ніч Збройні сили України завдали удару по казармах російських військових в Макіївці. Вони базувалися у місцевому ПТУ.
За непідтвердженими даними, точковий удар ЗСУ завдали з РСЗВ HIMARS.

У роспабліках пишуть, що загиблих окупантів від 350 до 600 осіб, зокрема три високопоставлені командири.

Зараз ви читаєте новину «Сотні "200-х": казарми росіян в Макіївці показали після масштабного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути