четвер, 13 липня 2017 10:44

Бойовики взяли в рабство 10 тис. чоловік

Автор: deutschlandfunk.de
  На Сході України тисячі людей примусово працюють у таборах
На Сході України тисячі людей примусово працюють у таборах

Бойовики на окупованих територіях Донбасу утримують мережу так званих трудових таборів.

Людей змушують працювати без оплати, повідомляє німецька радіостанція Deutschlandfunk.

Група правозахисників, яка моніторила ситуацію в самопроголошених республіках вказує, що доходи від примусової праці в таких таборах складають до 500 тис. євро на місяць. Ці кошти використовуються для фінансування бойовиків на Донбасі.

Самопроголошені уряди так званих ДНР/ЛНР на запит щодо наявності та функціонування таборів не відповіли німецькій радіостанції.

Правозахисники і журналісти кажуть, що у таборах на Донбас утримують до 10 тис. ув'язнених. Багато з них не мали підстав для потрапляння туди. Вказують, що частково йдеться про осіб, засуджених до весни 2014 року українськими судами до позбавлення волі. На даний час ці люди мали відбути терміни покарання, або до них мали застосувати амністію чи інше пом'якшення покарання, як це ухвалювали в Україні.

Табори розташовані на неконтрольованій Україною території Луганської області - у містах Луганськ, Брянка, Алчевськ, Перевальськ, Петрівське.

Автор: deutschlandfunk.de
  На Сході України тисячі людей примусово працюють у таборах
На Сході України тисячі людей примусово працюють у таборах

У цих та інших містах Луганської області, які не контролює український уряд, розташовані установи виконання покарань Держаної пенітенціарної служби України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка віддала онуку в рабство на 12 років

Працівники Служби безпеки України торік викрили фермера з села Вища Кропивна Немирівського району Вінниччини. Він тримав у трудовому рабстві 101 людину. Забрав документи, змушував працювати по 16 год. на добу, забороняв виходити за територію господарства. До фермера найнялися на збір яблук.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики взяли в рабство 10 тис. чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути