пʼятниця, 16 червня 2017 13:12

Жінка віддала онуку в рабство на 12 років

Жінка віддала онуку в рабство на 12 років
Дівчина 12 років була у рабстві, туди її віддала баба. Фото - depo.ua

У Миколаєві за підозрою у торгівлі людьми затримали 64-річну жінку. У квітні 2002 року вона віддала сім'ї ромської національності для виконання хатньої роботи свою 7-річну онуку.

Протягом 12 років дівчину передавали з однієї сім'ї в іншу на території Харківської області, де вона доглядала за дітьми, людьми похилого віку, прибирала. 2014 року вона змогла втекти. Про цей факт правоохоронцям стало відомо лише в березні 2017-го. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермер прикував подружню пару ланцюгом

"Встановлено, що в квітні 2002 року, жінка вирішила віддати сім'ї циганської національності для виконання хатньої роботи свою 7-річну внучку з наданням їй місця проживання і їжі. Підозрювана підшукала сім'ю ромів, з якими увійшла в довірчі стосунки, і безкоштовно передала їм дівчинку", - йдеться в повідомленні.

Протягом усіх цих років бабуся не цікавилася долею онуки. Мати дитини померла 2009-го. Дівчинка була позбавлена батьківського піклування, не мала ніяких документів, освіти, доступу до медичного обслуговування.

Підозрюваній загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз дівчина за допомогою громадських організацій отримала документи, що засвідчують особу, почала вчитися і повертається до нормального життя.

Працівники Служби безпеки України викрили фермера 36-річного Сергія Гребенюка із села Вища Кропивна Немирівського району на Вінниччині. Він тримав у трудовому рабстві 101 людину. Забрав документи, змушував працювати по 16 год. на добу, забороняв виходити за територію господарства.

Зараз ви читаєте новину «Жінка віддала онуку в рабство на 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути