Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2020 08:01

Бойовики поранили воїна ЗСУ. Наші у відповідь прицільно вдарили з гранатометів

Бойовики поранили воїна ЗСУ. Наші у відповідь прицільно вдарили з гранатометів
Обстановка в районі проведення ООС контрольована українськими воїнами. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

На Донбасі минулої доби, 17 грудня, російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню. Стріляли біля Водяного, Авдіївки, Верхньоторецького та Широкиного із артилерійських систем 122-го калібру, мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів різних систем, стрілецької та снайперської зброї.

Внаслідок обстрілу снайпера один український воїн отримав поранення. На обстріли противника наші воїни відкривали прицільний вогонь з гранатометів у відповідь, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські найманці активізувалися на Донбасі. Різко збільшилася кількість обстрілів

"Збройні формування Російської Федерації 4 рази відкривали вогонь поблизу Водяного, на Приазов'ї. Проти наших воїнів противник застосував артилерійські системи 122-го калібру у поєднанні зі 120-ти та 82-х міліметровими мінометами. По Водяному окупанти вели вогонь і з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Надвечір, противник активізував свої вогневі дії і поблизу населених пунктів Верхньоторецьке та Широкине, де відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля останнього – ще й з автоматичних станкових гранатометів. В передмісті Авдіївки противник двічі обстріляв позиції українських захисників з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, до того ж, вів і снайперський вогонь. Внаслідок обстрілу снайпера один наш військовослужбовець отримав вогнепальне поранення", - розповіли в штабі.

Пораненому оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров'я – задовільний.

Від початку поточної доби, 18 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Воїн Збройних сил України, тіло якого 17 грудня передали терористи, помер не від алкогольної або наркотичної інтоксикації. Основна причина смерті українця - насильницька, це асфіксія. По всьому тілу також виявили безліч саден, зокрема й на обличчі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики поранили воїна ЗСУ. Наші у відповідь прицільно вдарили з гранатометів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути