субота, 24 червня 2017 11:18

Бойовики обстріляли з міномета міжнародних спостерігачів ОБСЄ

Бойовики обстріляли з міномета міжнародних спостерігачів ОБСЄ
Фото: aif.ua

23 червня біля Донецька патруль моніторингової місії ОБСЄ бойовики обстріляли з міномета і стрілецької зброї.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ.

"Шість співробітників місії на двох броньованих машинах знаходились в підконтрольному урядові пункті Золоте-4. Вони вийшли із автомобіля і перебували на території житлового району, на відстані близько 300 метрів на північ від ділянки розведення сил в районі окупованого Золотого.

О 10:38 менш ніж за одну хвилину вони почули інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї -приблизно 50-100 пострілів і 2 вибухи з міномета калібром 82 мм, 3 постріли з автоматичного гранатомета. Стріляли із відстані близько 100 метрів на південний схід. О 10:42 команда почула 3-4 черги з великокаліберного кулемета, за якими послідували численні постріли зі стрілецької зброї в 150-200 метрах на південний схід", - йдеться в повідомленні.

За оцінкою спостерігачів, принаймні одна куля була випущена з південно-східного напрямку, і пролетіла над їх головами настільки низько, що їм довелося пригнутися.

Спостерігачі вирушили на захід у бік урядового блокпоста, розташованого в 300 метрах на північ від ділянки розведення сил і засобів в районі Золотого. Спостерігачі помітили, що українські військові направили зброю на південь в напрямку ділянки розведення в районі Золотого і дві військові машини проїхали на високій швидкості в сторону н. п. Золоте-4.

О 10:46 патруль заїхав на височину в 1 км на північ від блокпоста, звідки спостерігачі бачили хмару диму, що піднімався в 3 км на південний схід, за їхньою оцінкою, на ділянці розведення в районі Золотого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажки не контролюють своїх бойовиків - ОБСЄ

На території підконтрольній ДНР озброєний чоловік обстріляв і жорстоко атакував спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, повідомляється в звіті місії.

20 червня патруль СММ у складі 6 співробітників на двох броньованих автомобілях, перебуваючи в спостережному пункті, розташованому на залізничній станції в Ясинуватій, почули чергу зі стрілецької зброї. Стріляли двоє чоловіків з пов'язками на обличчях.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли з міномета міжнародних спостерігачів ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути