Ексклюзиви
середа, 21 червня 2017 06:15

В ОБСЄ розповіли подробиці нападу на спостерігачів

В ОБСЄ розповіли подробиці нападу на спостерігачів
Бойовики напали на спостерігачів ОБСЄ. Фото: ЕРА

На території підконтрольній ДНР озброєний чоловік обстріляв і жорстоко атакував спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, повідомляється в звіті місії.

20 червня патруль СММ у складі 6 співробітників на двох броньованих автомобілях, перебуваючи в спостережному пункті, розташованому на залізничній станції в Ясинуватій, почули чергу зі стрілецької зброї. Стріляли двоє чоловіків з пов'язками на обличчях.

"Чоловіки попрямували до патрулю і почали в агресивній формі щось кричати в бік спостерігачів. Після цього вони зникли", - йдеться в повідомленні.

"Об 11:10 обидва патруля СMM намагалися покинути територію. Коли патруль СММ (2) почав виїжджати, озброєний чоловік підбіг до другого транспортного засобу, намагався відкрити двері на стороні водія і зламати бічне скло водія зброєю. Коли це не вдалося, він побіг за першим автомобілем патруля СMM (2). Після цього озброєний чоловік повернув і направив зброю на водія і пасажира переднього сидіння другого транспортного засобу патруля СMM (2). Обидва члени патруля підняли руки вгору", - йдеться в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики скоїли жорстокий напад на спостерігачів ОБСЄ

Коли бойовик спробував відкрити двері переднього пасажира, "водій натиснув на педаль газу". У міру того як автомобіль СММ від'їжджав, озброєний чоловік вдарив прикладом бічне заднє скло з правого боку, тим самим трохи пошкодивши його. Потім спостерігачі побачили, що він випустив у повітря чергу зі стрілецької зброї, після якої здійснив три постріли. Вогонь був спрямований на автомобіль патруля.

Згодом спостерігачі благополучно повернулися на свою базу в Донецьку.

СММ поінформувала СЦКК про те, що трапилося, а також запросила провести розгляд даного інциденту.

Раніше повідомлялося, що терористи ДНР здійснили жорстокий напад на спостерігачів СММ ОБСЄ.

23 квітня біля окупованого Луганська на фугасі підірвався автомобіль зі спостерігачами ОБСЄ. Один член місії загинув, двоє були поранені.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ розповіли подробиці нападу на спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути