пʼятниця, 12 червня 2020 16:28

Бойовики назвали умови перетинання КПВВ на Донбасі

Бойовики назвали умови перетинання КПВВ на Донбасі
Бойовики не пропускають людей через КПВВ на Донбасі. Фото: Telegram/Донбаський кейс

З 10 червня, на додачу до можливості перетнути КПВВ за наявності гуманітарних підстав, українська влада ухвалила рішення відкрити в обмеженому режимі 2 КПВВ на Донбасі - "Мар'їнка" (Донецька область) та "Станиця Луганська" (Луганська область) - для руху громадян з соціально-гуманітарною метою.

Як повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, про це завчасно було повідомлено російські окупаційні адміністрації в ОРДЛО.

Однак так звані ЛНР і ДНР синхронно відмовилися розблокувати рух через лінію дотику з однаковими неадекватними поясненнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд у Крим відкриють за кілька днів

Після вкрай негативної реакції громадян на блокування руху через КПВВ, підконтрольна РФ окупаційна "влада" висунула абсолютно неприйнятні умови: заявила про готовність випускати людей на вільну частину Донбасу, але впускати назад на тимчасово окуповану тільки за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією.

Той факт, що кількість громадян, які через карантин вже тривалий час очікують можливості отримати пенсії та соціальні виплати на підконтрольній уряду України території, становить понад 280 тис., окупаційна влада повністю проігнорувала.

Безумовно, формування та узгодження списків на таку кількість людей є абсолютно недоцільним.

"Подібна реакція російських окупаційних адміністрацій пояснюється тільки одним - небажанням випускати з тимчасово окупованих територій дітей, які збираються навчатися в українських вишах", - наголосили у повідомленні.

Пенсії жителям так званої ДНР можна виплачувати прямо на лінії розмежування - без переходу ними через українські КПВВ. Про це заявив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики назвали умови перетинання КПВВ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути