пʼятниця, 12 червня 2020 13:31

Проїзд у Крим відкриють за кілька днів

Проїзд у Крим відкриють за кілька днів
КПВВ на адмінкордоні з Кримом знову запрацюють. Фото: Facebook/Держприкордонслужба

На позачерговому засіданні уряду ухвалили рішення про відновлення роботи всіх контрольних пунктів на адміністративній межі з тимчасово окупованим Росією АР Крим та м. Севастополь.

Як повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, роботу пунктів пропуску "Каланчак", "Чонгар" та "Чаплинка" буде відновлено з 15 червня.

Для громадян, які перетинають межу, скасовується обов'язкова обсервація, проте обов'язковим залишається необхідність дотримуватись протиепідеміологічних вимог: контролю температури тіла та використання захисних масок і рукавичок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії жителям ОРДО можна виплачувати прямо на лінії розмежування - Кириленко

Крім того, всі, хто перетинає межу, дають письмову згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома". Порушникам загрожує штраф 17 тис. грн.

Також міністерство ініціювало звернення до командування ООС з метою зміни розкладу роботи пунктів в'їзду-виїзду в Донецькій та Луганській областях.

"Тривале перебування на відкритому повітрі під сонцем може спричинити шкоду громадянам, особливо тим, які мають хронічні хвороби. Пропонується дозволити перетинати кордон в ранкові та вечірні часи, але з обов'язковим дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів", - йдеться в повідомленні.

Бойовики так званої ЛНР відмовляються пропускати людей через контрольний пункт в'їзду-виїзду в Станиці Луганській.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у Крим відкриють за кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути