пʼятниця, 17 грудня 2021 17:22

Бойовики на Донбасі зводять нові позиції та озброюються важкою технікою

Бойовики на Донбасі зводять нові позиції та озброюються важкою технікою
Збройні сили Російської Федерації підвищують рівень готовності до застосування окупаційних військ на Донбасі. Фото: УНІАН

Російські окупанти на Донбасі обладнують нові основні та запасні вогневі позиції біля лінії розмежування. Також бойовики озброюються важкою технікою: танками, мінометами, гаубицями та самохідні артилерійські установки.

Про це повідомило Головне управління розвідки Мініоборони України у Facebook.

"Командування ЗС РФ підвищує рівень готовності до застосування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях", - ідеться в повідомленні.

За інформацією розвідки, противник розміщує додаткові засоби вогневого ураження з порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контррозвідка СБУ затримала понад 1000 бойовиків ЛДНР

"При цьому, окупанти облаштовують вогневі позиції, склади для зберігання танкових і артилерійських боєприпасів у межах населених пунктів, наближених до лінії зіткнення", - додали в повідомленні.

Крім цього, військами РФ постійно проводяться уточнення цілей артилерійськими та мінометними розрахунками для ураження об'єктів на позиціях об'єднаних сил.

"Через відсутність серед населення тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях достатньої кількості підготовлених кадрів командування окупаційних військ комплектує артилерійські та мінометні підрозділи найманцями з РФ", - зазначила розвідка.

Минулої доби, 16 грудня, внаслідок ворожих дій один військовий дістав поранення і перебуває в лікарні. Стан здоров'я – задовільний. Інший військовий дістав смертельне поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі зводять нові позиції та озброюються важкою технікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути