вівторок, 23 квітня 2019 15:49

Бойовики забрали життя одного українця

Бойовики забрали життя одного українця
Бойовики обстріляли українців 14 разів. Фото:antikor.com.ua

Російські бойовики на Донбасі 14 разів обстріляли позиції українських захисників.

"На превеликий жаль, минулої доби внаслідок ворожих обстрілів загинув військовослужбовець ЗСУ. Ще 3 військовослужбовців із Об'єднаних сил зазнали поранень. Наразі вони отримують невідкладну медичну допомогу", — йдеться у повідомленні Міноборони України.

"Противник істотно збільшив кількість збройних провокацій на всій лінії протистояння. Учора у штабі операції нараховано 14 ворожих обстрілів, 2 із яких були із застосуванням зброї заборонених калібрів", — повідомляють військові.

Зокрема, на Луганщині ворог обстрілював українські позиції з ночі й до ранку 8 разів.

Біля Новоолександрівки обстріл почався о 00:45. Тричі росіяни відкривали вогонь із автоматичних і ручних гранатометів, а також із мінометів калібру 82 мм. Ворог перебував на позиціях населеного пункту Калинове-Борщувате.

Позиції українських захисників на Попасній обстрілювали впродовж 10 хв. зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Земля горить під ногами окупантів": бійці "Азову" знищили ворожу БМП

"Із 06:45 до 07:15 двічі під ворожий вогонь потрапляли оборонні позиції Об'єднаних сил біля Катеринівки. Там російсько-окупаційні війська вели огонь із піхотної зброї, а також зі снайперської. Обстріли велися з боку Молодіжного", — повідомляють у Міноборони.

Бойовики о 7:30 двічі намагалися спровокувати українців біля Золотого-4. Стріляли із гранатометів і піхотної зброї.

На Донеччині російські бойовики 6 разів обстрілювали українські позиції. Ворог почав стріляти о 7:30 у напрямку села Павлопіль.

Підступи до Авдіївки зі сторони села Мінерального почалися о 16:50. За 20 хв. бойовики випустили 2 міни 82 калібру у напрямку оборонців Мар'їнки.

Низка ворожих провокацій відбулася біля Опитного та Гнутового. Там росіяни відкривали вогонь із автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Також біля Гнутового активізувався снайпер.

На відео показали, як злітає у повітря ворожа БМП-1. Це робота бійців полку "Азов", пише у Facebook волонтерський фонд "Повернись живим".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики забрали життя одного українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути