пʼятниця, 03 листопада 2017 16:23

"Блакитні берети очікує безсмертя" - Забродський

"Блакитні берети очікує безсмертя" - Забродський
Аеромобільні війська України. 2015 рік. фото: соцмережі

Блакитні берети стали історією.

Днями командування ПДВ ЗС України повідомило про перейменування свого роду війська. Тепер замість повітряно-десантних військ будуть десантно-штурмові. Також змінились однострої. Зокрема, замість блакитних беретів - берети вишневого кольору, як у країнах НАТО.

Аналогічний колір затвердили і в радянських повітряно-десантних військах 1967 року. Для повсякденного однострою передбачалися берети захисного кольору, а для парадного – малинові або бордові. Проте за рік бордові берети замінили на блакитні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські десантники зайшли в Луганський аеропорт

Сьогодні берети темно-бордового, темно-червоного та каштанового кольорів використовують десантні війська 59 країн, зокрема 19 країн НАТО. Але блакитні берети залишаться нашою історією, заявив у своєму відеозверненні командуючий ПДВ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

"Блакитний берет очікує безсмертя, шана, добра згадка і пам'ять про всіх, хто його носить, носив, і, можливо, носитиме в майбутньому як відзнаку, як символ бойової молодості, бойового минулого і славетних подвигів воїнів-десантників будь-яких поколінь", - сказав Михайло Забродський.

Також повідомили, що професійне свято Десантно-штурмові війська відзначатимуть 21 листопада - в День архістратига Михаїла.

Командування Високомобільних десантних військ Збройних сил України представило особливості сучасного однострою українських десантників, серед яких берет та беретний знак. Українські десантники використовуватимуть темно-бордовий берет, а не блакитний.

Зараз ви читаєте новину «"Блакитні берети очікує безсмертя" - Забродський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути