Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2021 00:41

Безцеремонно відсунув Гризлова. На засіданні ТКГ з'явився ще один російський "персонаж"

Безцеремонно відсунув Гризлова. На засіданні ТКГ з'явився ще один російський "персонаж"
На засідання ТКГ прийшов заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак. Фото: РБК

Заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак вперше особисто взяв участь у засіданні тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

"У ТКГ сьогодні мала місце неординарна ситуація. На переговори прийшов Дмитро Козак. Раніше він ні разу не брав в них участі (Росію представляє Гризлов), але сьогодні досить безцеремонно відсунув Гризлова з кадру і зайняв його крісло", - написав у своєму телеграмі член української делегації в ТКГ, журналіст Денис Казанський.

За його словами, Козак був дуже роздратований та говорив емоційно.

"Як завжди, звинувачував Україну в небажанні визнавати бойовиків стороною переговорів і вимагав, щоб ми обговорювали "дорожню карту", запропоновану Росією через своїх маріонеток. Видно, що у Козака здають нерви", - повідомив Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, кого окупанти залучили до переговорів ТКГ

За його словами, ситуація змінилася кардинально - "якщо зазвичай росіяни ховаються і намагаються говорити поменше, то сьогодні довелося виходити на перший план вже самому заступнику керівника адміністрації президента РФ".

У четвер, 21 лютого, в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій. Глава Української делегації Леонід Кравчук під час засідання запропонував координатору Політичної підгрупи ТКГ П'єру Морелю виробити та представити єдиний документ, до якого увійдуть "найкращі пропозиції сторін".

Питання передачі полонених з окупованих територій не обговорювалося.

Зараз ви читаєте новину «Безцеремонно відсунув Гризлова. На засіданні ТКГ з'явився ще один російський "персонаж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути