середа, 21 червня 2017 07:17

АТО: Бойовики били 36 разів, стріляли з заборонених мінометів

АТО: Бойовики били 36 разів, стріляли з заборонених мінометів
За минулу добу, в зоні проведення антитерористичної операції бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. У результаті один український військовий отримав поранення. Фото: dt.ua

За минулу добу, в зоні проведення антитерористичної операції бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. У результаті один український військовий отримав поранення.

На донецькому напрямку зафіксовано 6 ворожих збройних провокацій.

Зранку та впродовж дня на цій ділянці лінії зіткнення було спокійно. Перший обстріл бойовиками наших позицій відбувся близько 18.00 години - окупанти відкрили вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по позиціях ЗС України в районі Кам'янки.

Вже за декілька хвилин загарбники із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів, накрили один з наших опорних пунктів у передмісті Авдіївки. До опівночі бойовики, використовуючи гранатомети, стрілецьку зброю різних калібрів та 82-мм міномети, ще щонайменше три рази обстрілювали наші укріплення поблизу Авдіївки. Окрім того, з піхотного озброєння та БМП найманці ввечері відкривали вогонь по військовослужбовцях ЗС України, котрі тримають оборону неподалік Верхньоторецького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ встановить покарання за участь у гібридній війні

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На луганському напрямку ситуація ввечері знову загострилась в районі Бахмутської траси, де вкотре застосували проти сил АТО важку артилерію.

Зокрема, по наших опорних пунктах поблизу Кримського противник декілька разів відкривав вогонь зі 152-мм артилерійських систем та мінометів калібру 120 мм. Окрім того, з 82-мм мінометів та озброєння БМП окупанти били по укріпленнях українських захисників неподалік Новозванівки. Також порушення бандитами "режиму тиші" зафіксовані поблизу Щастя, Станиці Луганської та Новоолександрівки, де противник переважно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час бойового завдання безвісти зник полковник

На приморському напрямі бойовики відкривали вогонь лише з піхотного озброєння.

Із заходом сонця в хід пішла й ворожа артилерія. Опорні пункти неподалік від Талаківки противник обстріляв із ствольної артилерії калібру 122 мм. Під прикриттям цього обстрілу окупанти також били по наших воїнах з протитанкових гранатометів, там же працював ворожий снайпер. Згодом загарбники відкривали вогонь з 82-мм мінометів поблизу Гнутового. Під ворожі обстріли з гранатометів та стрілецької зброї потрапили оборонні укріплення сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Новомихайлівки та Мар'їнки. Всього, на цьому напрямку минулої доби нараховано 18 фактів порушення умов припинення вогню.

Добу напередодні в зоні проведення антитерористичної операції бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Внаслідок ворожих обстрілів 4 українських воїнів зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «АТО: Бойовики били 36 разів, стріляли з заборонених мінометів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути