вівторок, 20 червня 2017 07:01

За добу бойовики 43 рази відкривали вогонь по українських позиціях

За добу бойовики 43 рази відкривали вогонь по українських позиціях
Внаслідок ворожих обстрілів 4 українських воїнів зазнали поранень. Фото: ua.korrespondent.net

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Внаслідок ворожих обстрілів 4 українських воїнів зазнали поранень.

Найбільше ворожих збройних провокацій зафіксовано на приморському напрямку, а з артилерії калібру більше 100 мм противник бив лише на Луганщині.

На донецькому напрямку найскладнішою ситуація залишається у південному передмісті Авдіївки. Там і вдень, і вночі неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях з піхотного озброєння різних модифікацій, одного разу били із зенітної установки. Також на цьому напрямку вчора під ворожий вогонь потрапили українські воїни, котрі тримають оборону в районі Кам'янки, Зайцевого та Новолуганського. Там бойовики також не застосовували артилерії, втім щільно під прикриттям гранатометів били зі стрілецької зброї. Всього тут зафіксовано 9 фактів застосування проросійськими НЗФ зброї.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських військових медиків затримали на Донбасі

На приморському напрямку бойовики вчора найчастіше відкривали вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО - 19 разів. Під вогонь противника потрапила ціла низка опорних пунктів, зокрема в районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Талаківки, Гнутового, Березового та Мар'їнки. Там систематично порушували "режим тиші", використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, в окремих випадках - зенітні установки та озброєння БТР. Також поблизу Павлополя незаконні збройні формування вели вогонь невисокої інтенсивності з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Талаківки українських воїнів обстрілював ворожий снайпер.

На луганському напрямку найгарячіше вчора було в районі Бахмутської траси. Саме там, поблизу Кримського, вчора тричі використовували проти українських захисників міномети калібру 120 мм. Там же інтенсивно били з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, без застосування артилерії бойовики здійснювали обстріли позицій ЗС України, які розташовані неподалік Станиці Луганської, Новозванівки, Жовтого, Старого Айдару та Новоолександрівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстріляли передмістя Авдіївки - карта

Добу напередодні, бойовики 47 разів відкривали вогонь по українських позиціях. Внаслідок цього шестеро бійців отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «За добу бойовики 43 рази відкривали вогонь по українських позиціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути