субота, 01 жовтня 2016 11:10

Як уникнути розлучення: 9 правильних кроків

Як уникнути  розлучення: 9 правильних кроків

Скандали, взаємні докори, сварки, лайка, грюкання дверима і крики дітей. І так без кінця. Здається, з цієї ситуації немає іншого виходу, крім розлучення. Однак насправді це не так. Можна і потрібно намагатися щось зробити, пише lady.tochka.net.

Що варто зробити, перш ніж іти розлучатися
1. Якщо ваші стосунки тільки почали псуватися, вживати заходів потрібно відразу. По-перше, гарненько покопирсайся в собі, щоб зрозуміти, у чому ж причина невдоволення. Дуже часто буває, що розлад у родині починається з зовнішніх обставин: немає грошей, діти хворіють, немає роботи, квартири. Буває, що особиста криза одного з подружжя стає наріжним каменем.

Якщо ти знайшла причини, тоді спробуй або усунути їх, або абстрагуватися від них, щоб зосередитися тільки на своїх почуттях.

2. Якщо причина розлучення – недоліки чоловіка, для початку з'ясуй, наскільки вони для тебе серйозні.

3. Пам'ятай, що ти любиш своїх дітей. А рішення про розлучення – це справжня трагедія для них. Якщо вже немає ніяких сил, закінчилося всяке терпіння і дуже хочеться розлучитися, зупинись хоч на секунду і уяви собі очі дитини, яка чує, що тато більше не житиме з вами.

4. Вір у кохання, здатне на жертви, без докорів. Саме ця віра може допомогти подолати багато проблем та уникнути розлучення.

5. Навчи себе поводитися стримано й шанобливо по відношенню до партнера. Забудь хоч на деякий час докори й образи, дай вашим стосункам ковток повітря – тобто на деякий час забудь про побутові проблеми, просто згадай про те, що ти кохала цю людину колись.

6. Пам'ятай про те, що всі сім'ї переживають кризи. Психологи навіть виділяють певний "вік" сім'ї, коли криза неминуча: криза першого року, трьох, семи років і "підліткова" криза.

7. До речі, психологи рекомендують, якщо стосунки тільки почалися псуватися, щойно виникли якісь розбіжності, які складно вирішити самим, відразу йдіть до фахівця. Адже потім, коли проблема покриється товстим шаром негативних емоцій, знайти вихід буде значно складніше.

8. Пам'ятай: сила дії дорівнює силі протидії. Якщо ти 7 раз на день сказала чоловікові, що він неправий, будь ласка, подбай про те, щоб він 7 разів почув із твоїх уст похвалу. Говори йому частіше, за що його цінуєш, тоді й твої претензії він сприйматиме, як конструктивну критику.

9. Ще одна проста порада: справа йде до розлучення – швидше хапайте валізи й вирушайте у відпустку. Одні, без дітей, і перші кілька днів не згадуйте про погане, тільки море, сонце, гори, і жодних проблем.

І приблизно на п'ятий день спробуйте з'ясувати, чому ваші стосунки руйнуються. Але теж спокійно, без взаємних докорів. І не баріться, швидше йдіть на консультацію до сімейного психолога.

Нагадаємо про 7 правил сімейного життя.

Зараз ви читаєте новину «Як уникнути розлучення: 9 правильних кроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути