Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 13:38

Заборонений самогон та відсутність закуски: як п'ють американці

Автор: ukrainian.voanews
  Ярина Матвійчук розповіла, як п'ють американці
Ярина Матвійчук розповіла, як п'ють американці

У США жодне святкування також не обходиться без вживання алкоголю. Але, на відміну від українців, американці роблять це по-іншому.

Українка Ярина Матвійчук, яка проживає в Америці, розповіла у своєму блозі про особливості американського застілля з власного досвіду.

Мало їжі

"Якщо Вас запросила в гості американська родина, Вам спочатку запропонують вино, легкі закуски, коротку розмову на загальні теми, що місцеві називають small talk. За стіл просять вже на формальну вечерю. Подається зазвичай одна головна страва і кілька до неї додаткових. До їжі не подається міцний алкоголь - лише вино", - пише Ярина Матвійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя з України перетнуло Атлантичний океан на катамарані

Міцні напої п'ють поза столом

"Після вечері люди встають з-за столу і переходять до міцніших спиртних напоїв. Це може відбуватись за окремим столом, на дивані, в різних кімнатах, на терасі - де прийдеться. Зазвичай господар виставляє різні міцні напої, і гості самі обирають, що пити. Поширене в Україні припрошування випити у США не вважається добрим тоном".

Наливають лише собі та не закушують

"Американець бере зі столу пляшку віскі, наливає собі і ставить на місце. Тут не припрошують і не примушують. Ти відповідальний за наповнення власної склянки: скажи, щоб тобі налили, або налий собі сам. Мій приятель розповідає, що не хоче більше відвідувати вечірки своїх американських друзів, бо "там не наливають".

Автор: ukrainian.voanews
  Під час американського застілля подається одна головна страва і кілька до неї додаткових
Під час американського застілля подається одна головна страва і кілька до неї додаткових

У США не прийнято закушувати ні слабкий, ні міцний алкоголь. У гостях українці змушені інколи нагадати американцю-господарю про легку закуску до випивки. У пабах не завжди є у продажу навіть горішки до пива. Чимало різного міцного алкоголю, як-то віскі чи коньяк, п'ють смакуючи, по-трошки".

Американський самогон

"Муншайн – американський самогон – явище заборонене, але поширене. Його традиційно продають у банках. Останніми роками муншайн стає все популярнішим серед молоді. Утім, за федеральний законом, домашнє самогоноваріння є злочином і передбачає штраф у сумі 10 тисяч доларів або 5 років ув'язнення".

Жінки почали пити більше

Дослідники зі споживання алкоголю звертають увагу на тенденцію у США: чим більше жінок почали працювати, тим більше вони стали випивати. "Склянка після роботи" або "дівоча вечірка наприкінці тижня, щоб розслабитись" є дуже поширеною серед працюючих жінок. За статистикою, серед людей, які регулярно вживають алкоголь, жінки випивають 4 склянки на день, коли чоловіки – 5 склянок. При цьому лише 10% американців зловживають алкоголем, тоді як 30% дорослих американців взагалі не п'ють спиртного.

Загалом, якщо у невеликій кількості, середньостатистичні американці п'ють і люблять гучні забави. У кожній п'ятій пісні у стилі кантрі згадується спиртне. Як жартують американці: "У вині – мудрість, у пиві – свобода, а у воді – бактерія".

У Фінляндії плата за оренду житла дуже велика - від € 500 і вище. Але ті, хто офіційно проживає в країні і користується соціальним страхуванням від Kela, можуть попросити допомоги. У разі ствердної відповіді, повертають частину витрат на житло. Про це Gazeta.ua на своєму прикладі розповіла українка Світлана Логінова, яка живе у фінському місті Кааріна.

Зараз ви читаєте новину «Заборонений самогон та відсутність закуски: як п'ють американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути