понеділок, 03 липня 2017 00:17

"За утеплення будинку списують податки" - українка про життя в Італії

Автор: з архіву Ксенії Константиненко
  Ксенія Константиненко 20 років живе в італійському місті Кампанья-Лупія
Ксенія Константиненко 20 років живе в італійському місті Кампанья-Лупія

В Італії держава робить до 60% знижок на податки для тих, хто утеплює будинки або переходить на альтернативні види опалення. Про це Gazeta.ua розповідає Ксенія Константиненко з міста Біла Церква на Київщині.

20 років живе в італійському місті Кампанья-Лупія за 17 км від Венеції. Разом із чоловіком взяли у кредит житло.

"Це вигідно, бо гроші дають під 4-5 відсотків. Почали збирати документи. З натяжкою, але отримали потрібну суму під 5 відсотків на 18 років. Виплачували за кредит близько 1200 -1300 євро на місяць. Через три роки матимемо повністю своє житло. Для італійців це було чимось новим. Вони не розуміли, як можна платити банку відсотки. Дивилися з подивом, що собі таке дозволяємо. Хоча наші місячні внески вийшли меншими за оренду квартири. Для порівняння у Венеції зняти ліжко в кімнаті не менше 300 євро, кімнату - близько тисячі. Квартира коштуватиме 2 - 3 тисяч євро. При цьому в більшості потрібно платити наперед", - розповідає Ксенія Константиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес за $16 - українка створила популярний бренд у США

Автор: з архіву Ксенії Константиненко
  Ксенія Константиненко працює гідом у Венеції
Ксенія Константиненко працює гідом у Венеції

Дорого коштують бензин, електрика і газ. Тому в Італії люди починають переходити на сонячні батареї, вітряну енергію. Частіше купують електромобілі.

"Ми також поставили сонячні батареї. Газ залишився як запасний варіант, користуємося ним для приготування їжі. Крім того поставили спеціальну пічку. Вона швидко обігріває будинок і не потребує багато дров. Завдяки цьому витрати на газ скоротилися в половину. Держава дозволяє щороку списувати певну суму з податків".

У Франції працедавці орендують житло держслужбовцям за пільговими цінами. Його можна змінювати залежно від кількості членів сім'ї. Про це розповідає українка Наталія Сімерецька, яка 15 років живе у Парижі. Заміжня за французом 45-річним Філіпом.

Зараз ви читаєте новину «"За утеплення будинку списують податки" - українка про життя в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути