субота, 19 травня 2018 00:16

"Ветеринари виловлюють їжаків і садять на дієту" - українка про бездомних тварин в Ізраїлі

"Ветеринари виловлюють їжаків і садять на дієту" - українка про бездомних тварин в Ізраїлі
Щоп'ятниці на одній з центральних вулиць Тель-Авіва стоять волонтери з тваринами, які шукають будинок Фото: obozrevatel

В Ізраїлі працюють спеціальні організації, куди можна поскаржитися на сусідів, якщо вони погано ставляться до домашніх тварин. Також можна викликати поліцію.

Місцеві жителі дбають про вуличні котах, стерилізують їх, постійно годують і регулярно міняють воду. Про це розповіла українка Тетяна Хаймович, яка кілька років живе в Тель-Авіві, пише "Обозреватель".

"Зараз популяція їжаків в Ізраїлі сильно розтовстіла через те, що сухий котячий корм є на вулицях у вільному доступі. У зв'язку з цією проблемою група ветеринарів спеціально відловлює їжаків, садить на дієту та організовує їм активне дозвілля - щоб скинути вагу", - розповідає Тетяна Хаймович.

За її словами, на вулицях Ізраїлю немає бездомних собак. Усіх тварин селять у спеціальні притулки.

"У притулках працюють волонтери. Якщо людина тимчасово не працює, вона не сидить вдома і не показує горобцям дулі, а йде до притулку і вигулює собак. Маю багато таких знайомих. Доглядати за тваринами в притулках на позакласних заняттях приводять школярів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із собою взяв 100 доларів" - українець розповів, як переїхав у Південну Корею

Тварин в Ізраїлі люди купують рідко. Найчастіше беруть їх у притулках, або шукають в спеціальних групах в соціальній мережі для тих, хто зараз потребує нової сім'ї.

"Щоп'ятниці на одній з центральних вулиць Тель-Авіва - Кінг-Джордж - можна прийти і взяти собі домашнього улюбленця. Уздовж парку Ган Меїр стоять волонтери з тваринами, які шукають будинок".

На острові Шпіцберген, що входить до архіпелагу Свальбард в Північному Льодовитому океані, можна купувати лише обмежену кількість алкоголю. В одні руки продають два літри міцних напоїв та не більше 24 банок пива на місяць. Але можна закупитися одразу на весь рік. Щоб порахувати кількість, продавець проколює спеціальну картку. Її кожному видає губернатор. Про це Gazeta.ua розповідає Михайло Молявко з Києва, який три роки мешкає у місті Лонгйїр.

Зараз ви читаєте новину «"Ветеринари виловлюють їжаків і садять на дієту" - українка про бездомних тварин в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути