середа, 27 червня 2018 00:15

Усього 5 державних вихідних на рік: українка про мінуси Америки
5

 Анастасія Боен переїхала на Аляску
Фото: Анастасія Боен
 Анастасія Боен переїхала на Аляску
 Анастасія Боен переїхала на Аляску
 Анастасія Боен переїхала на Аляску
 Анастасія Боен разом із чоловіком Джейсом

Через великі відстані на Алясці люди майже не ходять. Користуються автомобілями та автобусами. Також із приходом зими гуляти вечірніми вулицями стає небезпечно - можна зустріти лосів і навіть ведмедів.

Про мінуси життя в Америці розповідає Анастасія Боен із Луцька, яка живе в місті Анкорідж, Аляска. Вийшла заміж за американця Джейса.

"Один із важливих недоліків особисто для мене - це овочі. Порівняно з українськими, вони зовсім не мають смаку. Купувала і в дешевих, і в дорогих магазинах. Але все одно не пахнуть так, як наші помідори, огірки чи персики. Тож американці заміняють їх смачними, але шкідливими стравами із закладів швидкого харчування", - розповідає Анастасія Боен.

"Здавалося б, зарплата в рази більша за нашу, ціни на автомобілі навіть часом дешевші. Але, щоб гідно жити, постійно потрібно важко працювати. Все коштує грошей. Наприклад, те ж саме супутникове телебачення. Не можна самому собі зробити антену, як мій татко колись в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щомісяця виплачують €800 на проживання: українка розповіла, як вступила в данський університет

Автор: Анастасія Боен
   Анастасія Боен переїхала на Аляску
Анастасія Боен переїхала на Аляску

В американців лише 5 державних вихідних на весь рік. Але це не гарантує, що Вони їх отримають.

"Наприклад, на Різдво, Великдень, Новий Рік і День Поядки мій чоловік мусив працювати. Якщо у нас завичай вихідні припадають на суботу і неділю, тут вони у всіх розкидані по-різному. Це вибиває з графіку. Крім того, якщо свято випадає на суботу чи наділю, в Україні понеділок буде вихідним. Вже навіть не обговорюється, що він буде оплачений. В Америці такого немає. Люди працюють з погодинною оплатою. Загалом повинні відробити 40 годин в тиждень. Також тут не вигідно і не бажано хворіти. Адже дуже рідко дають лікарняний".

Як виглядає місто Анкорідж, де зараз мешкає дівчина, вона показала у своєму відео-блогу.

Раніше Анастасія Боен розповіла, що американцям, які більше трьох років живуть на Алясці, щороку виплачують від $1 тис. до $2 тис. дивідендів. Це гроші від продажу нафти, які отримує кожен член сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Усього 5 державних вихідних на рік: українка про мінуси Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути