Ексклюзиви
середа, 30 травня 2018 10:33

Українка розповіла, скільки витрачає на життя в Алясці
6

Автор: Анастасія Боен
  Анастасія Боен із Луцька вийшла заміж за американця Джейса. Подружжя мешкає на Алясці
Анастасія Боен із Луцька вийшла заміж за американця Джейса. Подружжя мешкає на Алясці

Американцям, які більше трьох років живуть на Алясці, щороку виплачують від $1 тис. до $2 тис. дивідендів. Це гроші від продажу нафти, які отримує кожен член сім'ї.

Про це Gazeta.ua розповідає Анастасія Боен із Луцька, яка живе а американському місті Анкорідж. На Аляску поїхала працювати нянею за міжнародною програмою. Там зустріла майбутнього чоловіка — Джейса.

"В Україні звикла займатися спортом і ходити на тренування. Тому, коли приїхала, одразу почала шукати тренажерний зал, - розповідає Анастасія Боен. - Так познайомилася із хлопцем, який займався оформленням нових клієнтів. Розговорилися і обмінялися візитівками. Вдома зрозуміла, що зал занадто дорогий. Абонемент відмінила. Але через тиждень Джейс подзвонив і запросив на каву. Почали разом гуляти, потім зустрічі переросли у стосунки і через кілька місяців одружилися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість походів у магазин люди рибалять та полють" - українка про життя в арктичному місті

Подружжя мешкає у трикімнатній квартирі, яку орендує за $1050. У вартість входить водопостачання, адже в будинках парове опалення.

"У квартирі два поверхи. На другому - дві спальні та зал. На першому — гараж. Є невеличка прибудинкова територія. Додатково платимо лише за електрику. В середньому виходить від 40 до 70 доларів на місяць, - розповідає українка. - Із власниками житла завжди укладають контракт. За законом, якщо прожив десь більше місяця, наприклад у подруги, починаєш вважатися законним мешканцем. Фактично це умовна прописка, з якою жильця не так просто виселити. Також платять депозит вартістю місячної оренди. Його віддадуть по закінченню договору, якщо в квартирі немає пошкоджень. В іншому випадку — на ці кошти зроблять ремонт".

Анастасія Боен із Луцька переїхала на Аляску, США
Фото: Анастасія Боен
Анастасія Боен із Луцька вийшла заміж за американця Джейса. Подружжя мешкає на Алясці
Анастасія Боен із Луцька переїхала на Аляску, США
Анастасія Боен із Луцька переїхала на Аляску, США
Анастасія Боен із Луцька переїхала на Аляску, США

"На харчування для двох в місяць в середньому витрачаємо 300 доларів. Якщо ходити в ресторани, купувати морепродукти, то вдвічі більше. Щодо цін, то в оптових магазинах велика буханка хліба коштує 2 долари. Галон молока, в якому майже чотири літри, - від 3 до 4 доларів, 60 яєць — майже 10 доларів. Ціла запечена курка — 4,5 долара", - каже Анастасія Боен.

Про своє життя на Алясці жінка знімає відео-блоги. Пропонуємо переглянути один із них.

На острові Шпіцберген, що входить до архіпелагу Свальбард в Північному Льодовитому океані, можна купувати лише обмежену кількість алкоголю. В одні руки продають два літри міцних напоїв та не більше 24 банок пива на місяць. Але можна закупитися одразу на весь рік. Щоб порахувати кількість, продавець проколює спеціальну картку. Її кожному видає губернатор. Про це Gazeta.ua розповідає Михайло Молявко з Києва, який три роки мешкає у місті Ло́нг'їр.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, скільки витрачає на життя в Алясці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути