середа, 03 липня 2019 00:15

Український фотограф порахувала, скільки коштує життя в найдорожчому штаті США

Український фотограф порахувала, скільки коштує життя в найдорожчому штаті США
instagram Українка Ольга Білик розповіла, скільки коштує життя в найдорожчому штаті США

Каліфорнія - один з найдорожчих штатів. Життя тут непросте, особливо для середнього класу населення.

"Якщо ви не програміст, бізнесмен, лікар або фахівець будь-якої іншої області з зарплатою від $100 тис на рік і вище, прожити тут буде складно. Тим хто задумався про переїзд в США має знати, скільки коштує життя в сонячній Каліфорнії", - розповідає українка Ольга Білик, яка виїхала до Сполучених Штатів і описує в соцмережі життя в них.

Житло. Середні ціни в Сан Франциско на рент студії або 1-кімнатної квартири (1-bedroom) - $2-2,5 тис. Додатково потрібно буде платити комунальні послуги - приблизно $150 в місяць.

Авто. Без машини тут ніяк. Якщо не плануєте весь час їздити на громадському транспорті, а мати своє авто, то це також передбачає витрати. Припустимо ви взяли в кредит б /у машину середнього класу 2017-2018 роки з виплатою на 5-6 років. Щомісяця вам потрібно буде платити $500 разом з відсотками банку. Ще близько $200 на бензин, якщо не збираєтеся особливо далеко і багато їздити. Також вам потрібно застрахувати своє авто. Мінімальна страховка тут коштує близько $150. Разом виходить $850 в місяць.

Харчування. Ціни на якісні продукти тут недешеві. Наприклад в популярному магазині Trader Joe's один раз закупитися на пару днів - 50-60 $. У тиждень середні витрати на харчування двох чоловік близько $150, якщо не брати до уваги походи по кафе і покупку дорогої їжі у вигляді червоної риби і морепродуктів. На місяць виходить мінімум $600.

Мобільний зв'язок та інтернет. Якщо не збираєтеся купувати новий Айфон, підключіть собі пакет послуг для двох - ціна на телефонний зв'язок і мобільний інтернет - це близько $100 в місяць для двох ліній.

Медична страховка. Її вартість залежить від рівня ваших доходів. Якщо вони низькі або ви тимчасово не працюєте, ви можете отримати її безкоштовно. Тому поки не варто включати її в список витрат.

Покупки. Ймовірно, потрібно буде мати хоч мінімальний бюджет для домашніх і своїх особистих покупок, таких як різні побутові речі, хімія, косметика, одяг, взуття і т.д. Припустимо у вас є невелика сума на всі ці покупки - близько $200 в місяць.

Додаткові витрати, такі як стрижка, похід в кафе, кіно, або відвідування будь-якого платного заходу. Давайте також візьмемо суму по мінімуму $100.

Податки. Раз на рік повинні платити державі податки від своїх річних доходів. Мінімально це 10% від заробітків. Наприклад, якщо в рік ви заробляєте 50 тис, то будьте готові заплатити ще близько 5 тис в держ.бюджет. І якщо поділити цю суму на 12 місяців, то потрібно ще відкладати мінімум $400 щомісяця.

Непередбачені витрати. У вас завжди повинна бути в запасі сума хоча б $400 на такі непередбачені витрати, як поломка авто, штрафи, лікування зубів, ліки, покупки/подарунки, оформлення документів.

Отже, виходить 4800 доларів. Приблизна мінімальна сума для проживання двох осіб в Каліфорнії, не включаючи дорогих покупок, таких як меблі, техніка, фірмові речі, і витрат на відпочинок і подорожі.

Якщо ж враховувати всі ці витрати, поїздки, то для більш-менш комфортного життя краще заробляти близько 10 тис на місяць для двох, але це вже потрібно мати хороші професії і працювати двом з ранку до вечора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ціни на їжу залежать від магазину" - українець про життя в Ізраїлі

Якщо ж у вас сім'я і двоє дітей ця сума зросте як мінімум в два, а то і три рази. Тому дохід 100 тис $ на рік для проживання сім'ї в сонячному штаті це невелика сума.

Подорожі тут дороге задоволення - якщо ви плануєте відпочинок або поїздку наприклад на тиждень будьте готові до додаткових розтрат близько 1000 $ і вище.

Звичайно всі ці цифри приблизні і все залежить від конкретної ситуації, рівня ваших доходів і запитів, району, міста, де ви збираєтеся жити, так як у наприклад в деяких містах Каліфорнії, таких як Сакраменто, ціни нижчі в порівнянні з Сан Франциско.

Киянка Ольга Толстунова шість років живе у Відні. Дівчина організовує виставки для австрійських художників, пише про життя в Австрії в соцмережі та займається благодійністю.

Жити в Австрії дуже комфортно. Відень займає перше місце у комфортності проживання. Вода, яка тече по трубах — питна. Вона потрапляє з Альп, а труби оброблені сріблом для знезараження. Дороги ідеально рівні. У метро потяг приїздить за 30 секунд.

Зараз ви читаєте новину «Український фотограф порахувала, скільки коштує життя в найдорожчому штаті США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути