Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2019 00:15

Кондиціонери є скрізь - українка розповіла про комфортне життя в Австрії
7

Киянка Ольга Толстунова шість років живе у Відні
Фото: instagram.com
Киянка Ольга Толстунова шість років живе у Відні
Киянка Ольга Толстунова шість років живе у Відні
Киянка Ольга Толстунова шість років живе у Відні
Киянка Ольга Толстунова шість років живе у Відні

Киянка Ольга Толстунова шість років живе у Відні. Дівчина організовує виставки для австрійських художників, пише про життя в Австрії в соцмережі та займається благодійністю. Про життя в Австрії дівчина розповіла кореспонденту

"Переїхала до Відня отримувати другу вищу освіту на факультеті "Історія мистецтв" в місцевому університеті. Після навчання почала організовувати виставки для молодих австрійських художників і розвивати свою інстаграм- сторінку", - розповідає дівчина.

В соцмережі розповідає людям про життя в країні, допомагає організовувати екскурсії по країні для українців.

"Жити в Австрії дуже комфортно. Відень займає перше місце у комфортності проживання. Коли тільки переїхала, було відчуття, що якийсь дорослий чоловік взяв мене за руку і сказав, що зробив все, щоб мені тут було комфортно. За пів року країна стала "своєю", - каже Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без європейського паспорта ти тут ніхто, - українка розповіла про життя в Барселоні

Вода, яка тече по трубах — питна. Вона потрапляє з Альп, а труби оброблені сріблом для знезараження. Дороги ідеально рівні. У метро потяг приїздить за 30 секунд хвилину. Автобуси, трамваї мають дуже широке розгалуження зупинок. Немає , щоб зупинка була далі як за 15 хвилин від місця твого знаходження. А кондиціонери є у всіх видах громадського транспорту. Година проїзду коштує 2,8 євро.

"Я не маю машини і тут це зручно. Єдиний недолік Відня, що тут багато смачної їжі. На кожному кутку місцева випічка, кафе, ресторани, кав'ярні. Коли лиш приїхала, то дуже хотілося це все спробувати. За перший семестр навчання набрала 8 зайвих кілограмів. Зараз постійно займаюся спортом і обмежую себе у всьому", - каже Ольга.

У Чехії вигідно працювати офіціантом. У них досить достойні заробітки, завдячуючи вдячним клієнтам розважальних закладів. Зокрема, у Празі офіціанти отримують $1,5 тис. Ще стільки ж можуть мати чайових.

Зараз ви читаєте новину «Кондиціонери є скрізь - українка розповіла про комфортне життя в Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути