Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2019 00:15

Українська співачка зібрала рекордну суму на реабілітацію українських військових

Українська співачка зібрала рекордну суму на реабілітацію українських військових
Співачка Анична. Фото: Вголос

Коли в Україні розпочалася Революція Гідності, а згодом – російська агресія на сході, українці США організували кампанію допомоги Батьківщині. Співачка Аничка, яка живе в Каліфорнії, провела десятки концертів по всій країні і зібрала загалом понад 100 тисяч доларів на потреби України.

"Я просто поговорила з чоловіком і сказала, що, можливо, постараюсь використати свій талант у таких цілях. Тому що багатьох людей я знаю, на багатьох фестивалях виступала. Тож, можливо, ми зберемо кошти разом і передамо в госпіталь пораненим", – каже Аничкає, передає "Голос Америки".

Перший концерт відбувся в Сан-Франциско, другий – у Лос-Анджелесі, третій – у Сакраменто. Так вона зібрала перші 16 тисяч доларів.

"Я дуже хвилювалась, бо телефонуючи до людей, не знала, якою буде відповідь. Всі приміщення мені давали безкоштовно, усі, хто виставляв звук, безкоштовно працювали, щоб допомогти. Всі, кому дзвонила, казали: "Аничка, нема проблем, ти що", – згадує співачка.

У 2015 році до Лос-Анджелеса на реабілітацію почали прибувати перші поранені українські військові. Виникла потреба у грошах. Аничка знову повернулась на сцену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діаспорянка розповіла про особливості оренди та купівлі нерухомості у Канаді

Більшість емігрантів починають життя у США з Нью-Йорку. У країні малозабезпечені люди можуть оформити пільгову медичну страховку та отримати безкоштовну їжу. Емігранти можуть отримати кредит на будинок на 30 років. Проте будуть перевіряти кредитну історію, та чи спроможний платити взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Українська співачка зібрала рекордну суму на реабілітацію українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути