Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 00:17

Українка відкрила студію йоги в Ізраїлі

Українка відкрила студію йоги в Ізраїлі
Яна з Маріуполя відкрила власну студі з йоги в Ізраїлі. Фото: Vera Lerman

Українка Яна з Маріуполя рік живе в Ізраїлі. За цей час відкрила власну студію з йоги.

"Я ніколи не сиділа на місці – родом я з провінційного Маріуполя, навчалася у Харкові, близько року працювала і жила в Донецьку, потім закохався в Київ і переїхала туди. У столиці життя змінювалося зі швидкістю світла. Стала директором студентського культурного центру "Гілель", де змогла познайомитися з традиціями, звичаями і культурним життям Ізраїлю. Я чітко зрозуміла, що хочу, і стала рухатися в цьому напрямку, тобто в Ізраїль", - розповідає bigmir.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діаспорянка про Грузію: тут досі викрадають наречених

За словами дівчини, найбільш складна в адаптації в Ізраїлі — це вивчити місцеву мову.

"Відсутність голосних в алфавіті ускладнює читання, формування минулого і майбутнього часу дієслів не хочуть міцно закріплюватися в пам'яті, але думаю – це тільки питання часу і наполегливості. Ізраїльтяни дуже галасливі, вони голосно і емоційно спілкуються, лаються, сміються, співають, постійно сигналять на дорогах і дуже багато їдять. В Ізраїлі взагалі еду називають національним видом спорту. Тут дуже люблять дітей – в середньому в одній сім'ї їх не менше трьох, а релігійні євреї і арабські сім'ї піднімають цю планку до шести-семи малюків".

Дітям дозволено все. Їх не можна лаяти. За невинний за українськими мірками удар по попі в громадському місці тебе у кращому випадку, можуть оштрафувати, в гіршому - забрати в поліцію.

"Потрібно буде довго виправдовуватися перед соціальними службами і доводити свою спроможність як батька, щоб тебе не позбавили батьківських прав".

Витрати на повноцінне харчування для двох людей в Ізраїлі складають до $ 500 на місяць. Жителі економлять на місцевих ринках, де щоп'ятниці можна безкоштовно отримати продукти. Про це розповідає Юрій Мацкевич із Кривого Рогу, який живе в місті Хайфа.

Зараз ви читаєте новину «Українка відкрила студію йоги в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути