понеділок, 09 березня 2020 00:15

Українець розповів про незвичний бізнес на островах в Тихому океані
5

Михайло Кравченко із дружиною і сином живе на острові Самоа в Тихому океані
Фото: Фото Михайла Кравченка
Михайло Кравченко із дружиною і сином живе на острові Самоа в Тихому океані
Михайло Кравченко із дружиною і сином живе на острові Самоа в Тихому океані
Михайло Кравченко із дружиною і сином живе на острові Самоа в Тихому океані
Михайло Кравченко із дружиною і сином живе на острові Самоа в Тихому океані

Житомирянин Михайло Кравченко із дружиною та сином живуть на острові Самоа в Тихому океані. Його дружина родом із села Мотаа.

"Із дружиною познайомилися в Новій Зеландії, коли святкувала день народження в кафе. Там закінчила університет. На батьківщині влаштувалася викладачем хімії в університеті. На островах у нас народився син — Калай", - розповідає Михайло.

Самоа розташований далеко від цивілізації. Щоб добратися в Європу, треба летіти 37 годин із пересадками. Серед туристів — австралійці та новозеландці.

"Перше, що відчув, коли вийшов із літака — ефект сауни. Там волого і жарко. Європейцям важко призвичаїтися до такого клімату. Згодом зрозумів, що то не найгірше. Справжня проблема — комарі. У нас шкіра тонша, ніж у місцевих, і її прокушують із більшим задоволенням. Місцеві на комах не звертають увагу. Я ходив весь в укусах. Рятував будинок тестя. Там скрізь є москітні сітки", - пригадує Михайло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Воду у ванній гріють кілька разів" - українка про житло в Японії

Через теплий і вологий клімат тут можна відкрити досить незвичний бізнес.

"Родина тут має бізнес – косить траву. Через високу вологість трава росте, як скажена. За тиждень — до пояса. Вони купили газонокосарки і косять біля банків, шкіл і в приватному секторі. Кожну ділянку стрижуть раз на тиждень. За невеличкий шматок платять $12. Брат працює косарем, а тесть розвозить техніку. Місцева валюта — тала. Але переважно все перераховують у долари", - каже Михайло.

Місцеве населення зайняте будівництвом готелів і обслуговуванням ресторанно-готельного бізнесу.

"Заробітки тут невеликі. Дружина в середньому отримує 300 доларів. Ті, хто хоче заробити, вирушають у Нову Зеландію. Там працюють на будівництві й отримують мінімум 2 тисячі доларів", - каже Михайло.

Вероніка Фандікова переїхала до Стамбулу і почала вести свій блог. Вона записує інтерв'ю в українок, та жінок з країн колишнього Радянського союзу, які переїхали, спростовує міфи про Туреччину та публікує смішні відео, які пов'язані з життям турків.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів про незвичний бізнес на островах в Тихому океані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути