Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2019 00:15

Українець розповів, де можна відчути себе багачем зі $100
10

Українець розповів про роботу на Мадагаскарі
Фото: Обозреватель
Українець розповів про роботу на Мадагаскарі
Українець розповів про роботу на Мадагаскарі
Українець розповів про роботу на Мадагаскарі
Українець розповів про роботу на Мадагаскарі

Сергій Кириченко з Горішніх Плавнів на Полтавщині став першим українцем, який отримав запрошення на роботу в Мадагаскарі. Чоловік розповів про плюси та мінуси острова.

"Співпрацюю з компаніями, які займаються гірничим добуванням, тому часто відправляють у відрядження. Одне із замовлень виконував на Мадагаскарі. Влаштуватись на роботу реально, але потрібно пройти велику кількість інтерв'ю", - каже українець Обозреватель.

Візу можна отримати в аеропорту на 30-90 днів (від 27 доларів). Тому займатись цим питанням завчасно немає необхідності.

"Із столиці острова мене забрав водій і відвіз на закриту територію підприємства. Поселили в двоповерховий котедж з інтернетом, телевізором і іншими зручностями. На території був магазин, у якому можна було купити все необхідне. Ціни помірні, економити не доводилось. Наприклад, пиво коштувало 1 долар, а хороше вино - 12 доларів", - каже Сергій.

На території був безкоштовний спортзал, теніс, більярд та гральні автомати. Компанія зробила все для того, щоб працівникам було комфортно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як воно бути заміжньою за американським військовим

"Місцеві жителі живуть дуже бідно. Їдять рис та банани, які самі вирощують. Вручну роблять цеглу з глини з рисових полів. Якщо в тебе є 100 доларів - для малакасі ти багач. Тай взагалі, якщо вистачило грошей на цю поїздку, значить ти вже не бідуєш", - коментує емігрант.

Малакасі, які працюють на підприємстві отримують 400 доларів. Така зарплата в шість разів більше, ніж середня по Мадагаскару. Іноземцям платять 3500 доларів(95000 гривень). А в Україні за таку ж роботу платять 200 доларів. Різниця відчутна.

"На Мадагаскарі є хороші ресторани зі смачною їжею. В основному представлена французька кухня. Єдине, чого варто боятись на острові - поцілейських. Тут вони корумповані. Візразу починають вимагати гроші", - каже українець.

Тут - добрі та відкриті люди. Так, жителі острову часто жаліються на правління і корупцію - ця ситуація знайома не лише Україні. І хоч вони майже нічого не мають, зате почуваються щасливими і вміють радіти кожному дню.

Колишній працівник запорізької електростанції Віктор Карев переїхав в Домінікану. На переліт взяв тисячу доларів кредиту.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів, де можна відчути себе багачем зі $100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути