пʼятниця, 31 травня 2019 20:10

"У кожному регіоні свій сир" - українка розповіла про особливості туризму в Італії
8

 Катерина Смірнова влаштовує гастрономічні тури по Італії для українців
Фото: Katerina Zvezda
 Катерина Смірнова влаштовує гастрономічні тури по Італії для українців
 Катерина Смірнова влаштовує гастрономічні тури по Італії для українців
 Катерина Смірнова влаштовує гастрономічні тури по Італії для українців
 Катерина Смірнова влаштовує гастрономічні тури по Італії для українців

Харків'янка Катерина Смірнова 5 років живе у селі Торре -д'Ізола в регіоні Ломбардія в Італії. Вона проводить гастрономічні екскурсії Італією Про це розповіла.

"Коли ми переїхали з чоловіком до села, за рогом будинку була козина ферма, де готували сири. Так, виникла ідея влаштовувати гастрономічні тури для українців. Італійцям дуже подобається, коли хтось цікавиться їхньою роботою. Вони з радістю розповідають про все, діляться рецептами. У кожному регіоні Італії свої сири. Довелося багато сортів вивчити. Мій улюблений - "Блу білагі". Сир зроблений із трьох видів молока: овечого, коров'ячого та козиного", - каже Катерина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кредит із чоловіком платимо навпіл" - українка розповіла про консервативні стосунки у Великобританії

Українців знайомить з сирами в 2 етапи: відправляє посилки з чотирма видами сиру і пляшкою вина. Потім запрошує до Італії. Організовує поїздки по сироварнях, магазинах сиру в різних регіонах.

"Італійці називають мене королевою сиру. Торік була на виставці їжі в Мілані. Коли потрапила в сирний відділ, то всі мене знали. Запрошували скуштувати нову продукцію. Маю улюбленого сировара Карпенедо із регіону Венто. Він створює сири, які перемагають на міжнародних конкурсах. Торік виготовили сир із журавлиною. Він вимочений у вині "Пасіто". Цього року створили новий трюфельний сир. Кілограм коштує 1470 гривень", - каже Катерина.

Ще одне з улюблених місць — лавка "Джоліто" в місті Бра у Пьємонті. Власник експериментує зі зберіганням сирів. Він витримує їх в різних добавках. Наприклад, може взяти звичайний сир і залишити на 2 місяці у вині. Або обкачати в каві чи сіні.

Вигадала віддалені тури для мандрівників, але без екскурсовода. Прописує все - від виходу з літака до повернення додому.

"Сама бронюю сироварні, ресторани, виноробні. Підшукую цікаві місця для проживання. Враховую характер замовника, що йому цікаво. Ціна таких турів дуже індивідуальна. Є замовник, який вже 2 роки приїздить на місяць до Італії. Замовляє лише такі тури. Просить не завантажувати весь час, а підібрати 2-3 екскурсії", - додає Катерина.

Зараз ви читаєте новину «"У кожному регіоні свій сир" - українка розповіла про особливості туризму в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути