середа, 24 жовтня 2018 00:15

У Китаї після пологів місяць забороняють купатися та мити волосся

У Китаї після пологів місяць забороняють купатися та мити волосся

В Китаї на законодавчому рівні заборонено говорити стать дитини. Заборона з'явилася через політику "Одна сім'я- одна дитина". Усі хотіли хлопчиків, так як спадкоємець і годувальник у родині важливіше. Тож кількість абортів серед вагітних дівчатами значно зросла.

Про це розповідає Світлана Дзюма з міста Кременця на Тернопільщині, яка чотири роки тому вийшла заміж за китайця. Українка живе у місті Вейфан, виховує сина 3-річного Майкла та новонароджену доньку Іванну.

"У 2014 році прийняли закон, котрий дозволяє мати двоє діток. Зараз, звичайно для кожної сім'ї не важливо хто саме буде, але заборона залишається у всіх клініках, навіть у приватних. Я просила чоловіка знімати всі відео з УЗД, котрі я потім пересилала мамі. Вона скидала на флешку і йшла до нашого гінеколога, яка уважно дивились і говорила хто у нас. У Китаї лікарі розводили руками і не говорили нам. Мало того, одна хотіла нас вигнати, коли запитали про стать. Знайомі допомогли знайти лікаря, котра погодилась сказати, хто буде. Після візиту лікар прислала чоловікові повідомлення, що у нас дівчинка", - розповіла Світлана на своїй сторінці у Facebook.

"В Китаї до вагітності ставляться, як до якоїсь болячки: те не роби, там не ходи. Шоколаду не їж, бо дитина буде темна. Одного дня мій чоловік виставив у себе на сторінці фото, де я вагітна на велосипеді. Ви не уявляєте, скільки було коментарів. Як так, вона що здуріла? Або ж де на восьмому місяці танцюю - взагалі, слів немає. У період вагітності китаянки без допомоги, чи то перший чи ж дев'ятий місяць, навіть не вийдуть самостійно по сходах".

Найбільше українку вразив перший місяць після пологів - юедзи. У цей період ще з давніх давен породіллі заборонялось вставати з ліжка.

"Всі хатні справи на себе бере свекруха. Навіть найбільш прискіплива. Миє, прибирає, готує їсти, приносить дитину для годування. Вони і дотепер дотримуються цих традицій. Жінкам забороняється купатися, мити волосся, вживати холодну їжу та напої. Дуже бояться вітру в перший місяць. Хоча вони й не виходять на вулицю в цей період, але після пологів, навіть в 40-градусну спеку, можна зустріти 90% жінок в теплих шапках, носках, так би мовити, аби не продуло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як почала зніматися в американських фільмах

За словами українки, сусіди-китайці були шоковані, коли через тиждень після пологів вона виходила на вулицю.

"Я кожному повинна була пояснити, що ми, українки, - сильні жінки. Насправді, я вважаю, що це дуже правильно - дати місяць для відпочинку мамі. Але в міру. Без фанатизму. Хоча б дозволяти ходити в душ. Я, коли змогла в лікарні встати з ліжка, першим ділом пішла мити волосся. Ох, бачили б ви вираз обличчя медсестер і родичів китайських породіль. Вони таке бачили вперше за все своє життя".

Ганна Морозова, яка мешкає у Флориді, У 2016 році вона отримала американську візу для талановитих людей О-1 і переїхала в США. За океаном дівчина разом з чоловіком запустила благодійний фонд JCQ Foundation, де займається комунікаціями.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї після пологів місяць забороняють купатися та мити волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути