Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 00:15

Стикнувся з рекетом: українець відкрив один з найпопулярніших ресторанів Італії
5

Автор: з архіву Миколи Олексіва
  Микола Олексів відкрив український ресторан в Італії
Микола Олексів відкрив український ресторан в Італії

Українець Микола Олексів, який десять років живе в італійському Неаполі, відкрив магазин українських товарів та ресторан "Анастасія".

"Після весілля поставив мету чогось добитися до 30 років. Мріяв відкрити власний українських ресторан. Але не мав на це коштів, - розповідає Gazeta.ua Микола Олексів. - Тому в 27 років відкрив магазин українських товарів. На це потрібно було десь 30 тисяч євро. Мав лише близько 5 тисяч. На свій страх і ризик решту позичив. Закупив товар на німецькій базі. В день відкриття магазину у кишені залишилося 20 євро. До вечора вторгували 400 євро виручки. Докупили товар і почали працювати. По-трохи віддавали позичені гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щороку готують 20 тисяч літрів борщу" - ресторан українця став легендою Мангеттену

За словами українця, магазин тричі обкрадали. Попри бажання усе кинути, взяв себе в руки. Позичив наново гроші і закупив новий товар. Коли бізнес пішов, вирішив відкрити ресторан. Назвав його в честь дочки Анастасії.

"Почав шукати приміщення. Дуже сподобалася будівля колишнього ресторану за містом. До мене у ньому змінилося десять власників. Працювали по півроку і закривалися, - каже Микола Олексів. - Найважче було отримати усі дозволи. Витратили на це шість місяців. Приходив у комуну, показував, що маю необхідні документи. Відповідали, що все одно треба чекати установлену норму. Щоб зміг відкрити заклад на два місяці раніше, в міській раді зібралися чиновники і дати спільний дозвіл".

Микола Олексів відкрив український ресторан в Італії
Фото: з архіву Миколи Олексіва
Микола Олексів відкрив український ресторан в Італії
Микола Олексів відкрив український ресторан в Італії
Микола Олексів відкрив український ресторан в Італії
Микола Олексів відкрив український ресторан в Італії

На відкриття прийшло людей 500. Приїхав мер міста, щоб привітати українську громаду.

"У ресторані зробили українсько-італійську кухню. Поварів, яких набрав спочатку, повиганяв. Перші три тижні були зайняті всі столики. Вони не могли справитися із задачею, почав втрачати клієнтів. Попросив приїхати свою хрещену, яка працювала поварам в Україні . Разом із моєю мамою вони взяли під контроль і довели до ладу кухню. Потім на шість місяців забрав з іншого ресторану італійського повара. За цей час навчив українців готувати їхні страви".

Після відкриття ресторану стикнувся із конкуренцією. Власник схожого закладу прислав групу рекетирів, вимагали гроші. Погрожували маленькою дочкою та родиною.

"До того, як почав відкривати ресторан, пересікся з українцем - власником схожого закладу. Каже: "Вже багато ресторанів відкривалося і закривалося. Ти на черзі". Тоді не звернув на це уваги. Після відкриття багато його клієнтів перейшли до нас. Він прислав хлопців. Казали, що заважаю працювати, вимагали платити за це гроші".

Після цих випадків Микола Олексів звернувся в поліцію. Виявилося, на цих людей скаржилися не вперше. Вони займалися рейдами, збирали гроші з українців, які відкривали бізнес і працювали в Італії. Поліція усіх арештувала.

Зараз Микола Олексів мріє створити мережу таких закладів і стати найкращим українським ресторатором в Італії.

Зараз ви читаєте новину «Стикнувся з рекетом: українець відкрив один з найпопулярніших ресторанів Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути