четвер, 06 червня 2019 00:15

"Спочатку вчилась переходити дорогу", - українка розповіла про екстремальне життя на Філіппінах
9

Українка розповіла про життя на Філіппінах
Фото: Олена Мазур
Українка розповіла про життя на Філіппінах
Українка розповіла про життя на Філіппінах
Українка розповіла про життя на Філіппінах
Українка розповіла про життя на Філіппінах

Киянка Олена Мазур у 2009 році поїхала працювати в Філіппіни. Українка розповіла чому вона проміняла спокійне столичне життя на мегаполіс Південно-східної Азії з шаленим рухом на дорогах, пробками, спекою і неприємними запахами.

"Працюю в невеликій IT компанії, керую підрозділами колл-центру та маркетингу. На роботу ходжу пішки, в сезон дощів беру таксі. В офісі у мене друзів немає. Філіппінці не поділяють дружбу і бізнес. Дружити – значить втратити авторитет керівника", - каже Олена.

Перші місяці знімала крихітну студію недалеко від офісу, вчилася переходити дорогу. Світлофори не працюють ні для водіїв, ні для пішоходів.

"Ціни на комунальні послуги - найвищі в світі після Японії. При свідомій економії щомісячний рахунок дорівнює 200-250 доларів за квартиру в 90 квадратних метрів (6 700 грн)", - розповідає українка bit.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутність кухонь і тісне житло — українець розповів про життя у найдорожчому місці планети

Продукти купую у великих супермаркетах або на ярмарках, які проходять кожні вихідні.

На Філіппінах почала їсти багато тропічних фруктів. Папайю, ананаси і кокосове молоко купую регулярно. У Манілі багато ресторанів азіатської кухні. Обожнюю китайську та індійську, люблю корейські барбекю-ресторани.

Філіппінська кухня для мене занадто важка. Вони люблять свинину, рис – все смажене і хрустке. Національні страви - бибинка – млинець з рисового борошна в банановому листі, синиганг – прозорий суп з рибою або креветками і лечон – молочне порося, смажений на рожні.

Філіппінці дуже люблять розваги – шопінг, кіно, ресторани. Досить часто вибираються на недільні бранчі цілими родинами (до четвертого покоління).

"Якщо на вихідні залишаюся в Манілі, то намагаюся знайти якусь цікаву подію, виставку, концерт. Вихідні – це єдиний час, коли можна виїхати за межі бізнес-району і не потрапити в пробку на кілька годин", - каже Олена Мазур.

Індія - країна контрастів. Тут сильно відчувається розшарування суспільства. В одній частині міста - нетрі, в іншій - бутики й дорогі ресторани. Зараз в Індії заборонено поділ на касти, але неофіційно воно все ще присутнє. Нерідко до шлюбів з іноземцями індійці відносяться простіше, ніж до шлюбів між представниками різних каст. Про своє життя в Хайдарабаді в Індії розповідає Марина Грицай. Вона поїхала до Німеччини вчитися за магістерською програмою International Media Studies. Там познайомилася з майбутнім чоловіком, який працював в Боннському університеті.

Зараз ви читаєте новину «"Спочатку вчилась переходити дорогу", - українка розповіла про екстремальне життя на Філіппінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути