вівторок, 04 червня 2019 00:15

Відсутність кухонь і тісне житло — українець розповів про життя у найдорожчому місці планети
7

Китай
Фото: Instagram
Китай
Китай
Китай
Китай

Архітектор Юрій Петренюк з Києва два роки тому переїхав жити в Китай. Українець розповів особливості життя та роботи.

"Китайську мову не вивчаю. Тут працюють люди з Великобританії, Швеції, Італії, України. Англійську в Гонконзі місцеві вчать з початкової школи. Не можу сказати, що всі її тут знають, але якщо ти йдеш в магазин або в ресторан, то знайдеться людина, яка тебе зрозуміє", - каже українець Сьогодні.

Мінімальна зарплата у Китаї - 2000 дол. (54 000 грн). З такою зарплатою реально прожити, якщо є власне житло. Найвищі зарплати у топ-менеджерів - 18 000 дол. (490 000 грн).

"У білих людей тут перевага. З пошуком роботи проблем немає. Для місцевого населення віза не потрібна, але вони отримують менші зарплати. Щоб влаштуватись вчителем англійської вже потрібна ліцензія. Вчителями працюють американці, австралійці або британці. Багато українок працюють моделями", - розповідає Юрій Петренюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно в країні 21 мова і немає поділу на касти - українка про життя в Індії

"Живу на острові, де плата за житло менша. Знімаю кімнату в квартирі ще з двома сусідами. У нас три спальні. Плачу 800 дол. (22 000 грн). Раніше витрачав 40% зарплати на житло, але було важко прожити. Тому зменшив витрати на це до 35% і стало краще. Гонконг – це найдорожче місто в плані нерухомості, тому що дуже обмежена площа під забудову. А населення постійно зростає і оренда зростає відповідно – близько 7% на рік. Щоб купити квартиру тут, потрібно працювати все життя, і то це буде десять "квадратів" у бідному районі" , - каже Юрій.

Китайці дуже бережуть свій час. Після робочого дня вони йдуть додому і відпочивають. Молодь на вихідних може ще піти кудись в гори, на виставку, іноді дивляться кіно. В основному їх відпочинок – це будинок, сім'я.

"Тут їдять рис, жирне м'ясо, всі нутрощі з тварин. Страви дуже важкі і не ситні. Раз на тиждень ходжу в місцеві ресторани. Тут не дуже прийнято їсти вдома і готувати, тому що мало житлової площі в квартирі і кухні дуже маленькі. Люди їдять десь на вулиці. У Гонконзі місцеві можуть їсти за два метри від звалища сміття зі щурами. Для них це норма, для нас – смерть", - каже Юрій.

Норвегія - країна дуже дорога. Деякі ціни можуть здивувати, наприклад хліб може коштувати стільки ж, як і квиток на годину громадського транспорту. Люди там дуже порядні, добрі, чуйні, піклуються про своє здоров'я, але при цьому дуже закриті. Швидко знайти квартиру в Норвегії допоможуть рекомендації роботодавця, або когось із місцевих.

Зараз ви читаєте новину «Відсутність кухонь і тісне житло — українець розповів про життя у найдорожчому місці планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути