четвер, 15 червня 2017 11:22

"Солодка картопля та солоний шоколад" - українка про харчування в США

Автор: ukrainian.voanews.com
  Смак амсериканських продуктів відрізняється від українських. До хліба часто додають багато цукру.
Смак амсериканських продуктів відрізняється від українських. До хліба часто додають багато цукру.

Харчуватись в Америці можна дешево й швидко - або якісно й дорого. Смак продуктів відрізняється від українських. До хліба часто додають багато цукру.

Про харчування американців у своєму блозі розповідає журналіст Марія Прус.

"Є продуктові магазини із дуже низькими цінами. Там на смак їжа достатньо штучна, із купою ароматизаторів і барвників. А є супермаркети вищого класу. У багатьох районах міста по вихідних проводять "фермерські ринки", де продаються достатньо дорогі, але натуральні продукти. Також можна самостійно їздити за місто на ферми й збирати там ягоди-фрукти. Там можна купити мед, свіжу курятину чи свинину", - розповідає Марія Прус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чоловік покликав заміж після доби знайомства" - українка розповіла про французьке весілля

М'ясо й фарш можна обирати за жирністю. У складі зазначається відсоток нежирного і жирного м'яса. Упродовж усього року можна купити тепличні ягоди й фрукти: малину, полуницю, лохину.

"Вражають традиційні смакові поєднання. Солодкі зернові батончики із дуже відчутним присмаком солі, солоний мікс горіхів і сухофруктів. Або цукерки-кульки – солодкі й дуже перчені. Солодка картопля, як гарнір до м'яса. Шоколад із м'ятною начинкою чи сіллю – це взагалі банальне поєднання. Якщо американці кличуть у гості, достатньо принести із собою пляшку вина. До 10 доларів, а іноді й до 5 доларів, можна купити пристойне вино. Соки пити не радять, бо це переважно підфарбована і підсолоджена вода"

Автор: ukrainian.voanews.com
  Найчастіше в ресторанах США подають мексиканську їжу.
Найчастіше в ресторанах США подають мексиканську їжу.

Типово американських страв чи ресторанів фактично не існує. Найбільше закладів подають мексиканську їжу.

"Майже всюди є happy hour, "щаслива година". Приблизно з 5 до 7 вечора по буднях пропонують напої та легкі закуски (від картоплі-фрі до устриць) майже за півціни. Покликати колег на "геппі аур" і поспілкуватись годинку за келихом вина чи пива лише за 3-5 доларів – дуже розповсюджена практика. Багато місцевих закладів мають вегетаріанські, веганські, безлактозні, безглютенні, органічні варіанти страв. На десерт місцеві купують маффіни та капкейки, величезний вибір пирогів, чізкейків, пончиків, печива (дуже попупярне – зі шматочками шоколаду)".

Автор: ukrainian.voanews.com
  На десерт американці купують маффіни та капкейки
На десерт американці купують маффіни та капкейки

Алла Крещук з Одеси стала шеф-кухарем у ресторані в Нью-Йорку. Заклад, де працює жінка, відмовився від послуг професійних кухарів на користь простих бабусь. Вимога лише одна – рецепти мають бути авторськими.

Зараз ви читаєте новину «"Солодка картопля та солоний шоколад" - українка про харчування в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути