четвер, 28 березня 2019 15:31

"Раз на тиждень - проїзд безкоштовний" - українка розповіла тонкощі життя у Таїланді
11

Українка розповіла про транспорт  у Таїланді
Фото: Наталія Мальована
Українка розповіла про транспорт  у Таїланді
Українка розповіла про транспорт  у Таїланді
Українка розповіла про транспорт  у Таїланді
Українка розповіла про транспорт  у Таїланді

Киянка Наталія Мальована поїхала працювати моделлю у Таїланд у 2012 році.

"Працювала офіс-менеджером, у вільний час займалась моделінгом. У 2012 році тайська модельна агенція запропонувала контракт на три місяці. Пропозиція поступила за три дні до вильоту. Не задумуючись, погодилась", - каже українка.

Часу робити візу не було. По прильоту в Бангкок дали туристичну візу на 14 днів. Коштувала вона 40 доларів(зараз 60 доларів). В аеропорту запитують, чи є квиток назад, адресу. Можуть запитати чи є достатньо грошей на подорожі.

"Через 2 тижні отримала робочу візу. Таїланд заохочує носіїв англійської мови, які викладають тут мову. Для українців можна отримати таку роботу, маючи диплом педагога, знання англійської та вміння знайти контакт з дітьми", - додає діаспорянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Робити ремонт у квартирах заборонено" - українка розповіла плюси та мінуси Шотландії

Мінімальна заробітна плата - 1100 доларів. Модельна робота сюди не входить, там інші розцінки. Більшість обирають Таїланд для початку власного бізнесу. Але уряд країни захищає своїх громадян, тому якщо ви відкриваєте свою компанію, на одного іноземного працівника має бути чотири тайських.

Житло знайти набагато легше, ніж в Україні. В Бангкоку безліч нових будівель з квартирами. Ціна залежить від локації: чим ближче до центру тим дорожче.

"Найдешевше житло, яке вдалося знайти( недалеко від центру, з ремонтом, біля метро) коштує 142 долари (3800 гривень). Рахунок за воду і світло оплачується окремо. У всіх багатоповерхівках є команда з управління будівлею. Менеджмент-команда стежить за чистотою, порядком і справністю всіх систем. Обов'язково буде охорона і відеоспостереження в громадській частині будівлі", - каже Наталія.

Бангкок - хаотичне місто. Найзручніший вид громадського транспорту - метро або скайтрейн( поїзд над дорогою). Ціна за проїзд залежить від кількості станцій. Одна станція на скайтрейн – 0,47 доларів(13 гривень), максимальна ціна за проїзд – 1,60 доларів (45 гривень). У метро така ж система.

"У місті можна побачити великі старі червоні Автобуси MITSUBISHI без скла на вікнах, з дерев'яною підлогою, яким років п'ятдесят. Вони ледь пересуваються, залишаючи за собою хмару вихлопів. Проїзд коштує в середньому 0,32 долари (8 гривень). У кожному автобусі є кондуктор, який збиратиме оплату ", - пояснює українка.

Раз на тиждень - проїзд безкоштовний. Поки це найдешевший вид транспорту. Є і нові автобуси, але вони не мають графіка (іноді можна годинами чекати їх на зупинці), і їдуть незручними маршрутами. Іноді доводиться брати таксі.

"Усі таксі мають лічильник. Початкова ціна - 1,10 доларів (30 гривень). Після додається 0,06 долари (1,70 гривень) за кілометр, якщо таксі в пробках і рухається менше 6 км\год. Пробки є скрізь і завжди, часто вночі. Коли таксист не хоче включати лічильник і пропонує свою ціну, варто шукати іншого. Ймовірно, що позаду нього тягнуться ще кілька вільних таксі, які погодяться відвести вас за нормальною ціною", - додає Наталія.

Іноді здається, що водії Таїланду мають свої особливі правила. Проте, тим, кого не лякає хаос на дорогах, можна легко отримати місцеві водійські права, здавши теоретичну частину. Якщо її вдало пройшли, дають 30 днів на здачу практики – і ви водій. Коштують права близько 16 доларів (430 гривень).

"Водити машину - справжній стрес. Немає культури водіння і мало хто тримає дистанцію", - каже Ростислав Калацинський , який мешкає на острові Богота в Колумбії.

Зараз ви читаєте новину «"Раз на тиждень - проїзд безкоштовний" - українка розповіла тонкощі життя у Таїланді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути