Ексклюзиви
пʼятниця, 21 липня 2017 00:17

"Підрядники отримують до $93 в годину" - українець про роботу будівельником в США

"Підрядники отримують до $93 в годину" - українець про роботу  будівельником в США
Уукраїнець Микола Григор'єв працює будівельником у США Фото: svitua

На будівельному ринку США зараз дуже висока потреба у працівниках. Компанії не можуть знайти собі людей на проекти. Багато уваги приділяють мотивації, ставленню до співробітників, їх навчанню.

Підрядники будівельників в США отримують від 12 до 93 доларів за годину. Мінімальну оплата праці отримують на будівництві проектів для уряду та армії. Електрика має 62 долари за годину. Про це BuildingTech розповідає українець Микола Григор'єв, який живе та працює на будівництві у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лікаря і час прийому вибирають по телефону" - киянин про медицину у Франції

"На приватних проектах кваліфікований персонал отримує перші 40 годин в тиждень приблизно близько 40 доларів на годину. Наступні 20 годин - 60 доларів на годину. Разом в місяць виходить близько десяти тисяч доларів з урахуванням податків. На звичайному зарплата приблизно після сплати податків. Звичайно, щоб мати таку оплату праці, потрібно бути вмілим працівником, якого цінують колеги і керівництво", - розповідає Микола Григор'єв.

На державних будівництвах всі зарплати кожного виду робочої професії встановлені урядом США. Оновлюються раз на рік.

"Всі дороги, мости, інженерні мережі для міст, школи, будинку уряду, станції генерації, перекачування води та каналізації є проектами з контрольованою оплатою праці робітникам. Тому вони, як правило, набагато дорожче, ніж приватні проекти. Один із прикладів - реконструкція будівлі ООН в Нью-Йорку. Цей проект коштував понад 2,5 мільярдів доларів. І левова частка цих витрат припала на оплату робочої сили".

Майже всі будівельні компанії в США працюють з 6 ранку до половини третього дня. В офісі - з 7 ранку до 5.

"Будівельні ліцензії видаються тільки людям, а вже потім прив'язуються до компанії. Тому якщо людина пішов з компанії, потрібно отримувати нову ліцензію, на іншу людину. Потім потрібно успішно скласти іспит, який йде 6 годин. У ньому 240 питань: половина на знання законів, половина на знання індустрії. Щоб стати ліцензованим інженером-проектувальником, потрібно здати два іспити. Один на початку кар'єри, відразу після університету, другий через 4 роки інженерної практики. Тільки такі люди підписують кожен креслення і ставлять на нього свою персональну печатку. Компанія просто ставить свій логотип. Якщо щось спроектовано неправильно і буде аварія, відповідати буде цей самий інженер. Для цього у нього є страховка професійної відповідальності".

Якщо компанія наймає занадто мало людей з меншин, на нею можуть подати позов про дискримінацію. Тому склад компаній дуже різноманітний, працюють люди з усього світу.

"Разом зі мною працюють дуже класні хлопці з Колумбії, Філіппін, Кореї, Мексики, Дубая, є хлопці з Росії, Білорусії, України. Кожного співробітника перед прийомом на роботу проганяють через чотири основні тесту: письмовий тест на розуміння, логіку, знання англійської та предмета роботи. Проводять співбесіду та медичний аналіз на наркотики".

В Китаї у звичайних школах в одому класі навчається від 70 дітей. Вчителі говорять у мікрофон, а колонки носять на поясі, щоб усі чули. Про це розповідає українець Денис Квасова з Іано-Франківська, який став вчителем англійської мови у Китаї.

Зараз ви читаєте новину «"Підрядники отримують до $93 в годину" - українець про роботу будівельником в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути