субота, 07 березня 2020 00:15

Перший манікюр роблять на весілля: українка розповіла про заробітки в Німеччині

Перший манікюр роблять на весілля: українка розповіла про заробітки в Німеччині
Українка стала майстром манікюру в Мюнхені instagram.com

Ірина Дмитриченко із Дніпра працює майстром манікюру у Мюнхені. Переїхала сюди десять років тому.

"В Україні мала власний бізнес з пошиття верхнього одягу. Поїхала до Німеччини, щоб заробити грошей на власне житло. З 2007 року взяла кредит на квартиру. Віддати не змогла через кризу. Спершу працювала на складі, а потім спробувала робити нігті", - розповідає Ірина Gazeta.ua.

Манікюр в середньому тут коштує 50 євро, за педикюр доведеться віддати 80-100 євро.

"Щоб працювати, треба отримати ліцензію і добре знати мову. На курси витратила 2 тисячі євро. На них навчили як діяти в екстренних ситуаціях і обробляти інструмент", - каже Ірина.

Українка сплачує податки самостійно, має рахунок у банку, схожий на наш ФОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка пояснила, чому невигідно працювати у Франції

"Місце в салоні коштує тисячу євро. Ще приблизно 300 євро з'їдають податки. Решту, все, що заробиш моє. Зараз маю до 3 тисяч євро заробітку. Більшість жінок свій перший манікюр робить перед весіллям", - каже майстриня.

Манікюр по часу займає 40 хвилин. На відміну від українських салонів, його роблять апаратно, майже не обрізають кутикулу, а нігті фарбують однотонним лаком.

"У моді переважно світлі а то й розорі відтінки. Ніяких малюнків чи яскравих кольорів. Дуже рідко німкеня може попросити червоний лак. Носять також довго по кілька місяців, доки ніготь добре не відросте. За день спокійно можу обслужити 12-15 клієнтів. Напливів перед святами у них немає. Перед Різдвом німці думають про подарунки. А от сезонні є. Навесні і влітку попит більший. До того ж німкеня ніколи не лишатиме чайових, як прийнято у нас. Завжди все строго по прейскуранту", - пригадує Ірина.

Рік тому Ірини почала робити й педикюр. На це також потрібна ліцензія.

"Педикюр тут мало користується попитом і переважно серед чоловіків. Вони роблять не стільки нігті, як розм'якшують підошву від мозолів"

Половина тих, хто зараз працює в Польщі, хочуть переїхати до Німеччини. Про це говорить Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування. Але туди не всі зможуть потрапити. Зокрема, Німеччина не готова приймати некваліфікованих робітників, які не знають німецької мови. Потенційно українцям цікаві всі європейські країни, де можна швидко знайти робочі місця та заробити непогані гроші за 2,5–3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Перший манікюр роблять на весілля: українка розповіла про заробітки в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути